Okulumuzda "Afet ve Acil Durumlara Hazırlık Eğitimi" Verildi.

Okulumuzda doğal afetlerle mücadele kapsamında “Afet ve Acil Durumlara Hazırlık Eğitimi” verildi.

Eğitimde AFAD eğitmenleri tarafından deprem, sel, yangın gibi afet durumlarında yapılması gerekenler anlatıldı.

AFAD eğitmeni ülkemizdeki deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak depreme her daim hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Öğrencilerimiz deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.

AFAD eğitmeni eğitimin genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür eğitimlerin olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Sonrasında sıra dışı mevsimin olası tehlikesi aşırı sağanak yağış, taşkın, sel tehlikesi ile ilgili olabilecek doğal afetler konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Eğitim sonunda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz bilgilendirildikten sonra tatbikat gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ilk uyarıda çök, kapan, tutun yaparak bekleyip ikinci uyarıda deprem toplanma alanına geçtiler. 

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize “Afet ve Acil Durumlara Hazırlık” ile ilgili broşür dağıtıldı.

Katkılarından dolayı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na ve AFAD eğitmenlerine teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Merkez Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)