Okulumuzda “afete Hazır Okul” Semineri Verildi, Deprem ve Yangın Söndürme Tatbikatı Yapıldı.

Okulumuzda Giresun il milli eğitim sivil savunma yetkilileri tarafından  07.12.2016 tarihinde “Afete Hazır Okul” projesi kapsamında afet öncesi, afet sırası ve sonrası yapılacak iş ve işlemlerle ilgili seminer verildi.

 

Okulumuzda Giresun il milli eğitim sivil savunma yetkilileri tarafından 07.12.2016 tarihinde "Afete Hazır Okul"  projesi kapsamında afet öncesi, afet sırası ve sonrası yapılacak iş ve işlemlerle ilgili 5 saat süren seminer verildi.

Yapılan çalışmalarda; Doğal afetlerden ve doğal afetlerden korunma yolları anlatıldı. Sivil Savunmanın öneminin vurgulandığı sınıf eğitimleri, ikaz ve alarm işaretleri ve tahliye tatbikatları okulların kendi bünyelerindeki Sivil Savunma Ekiplerinin koordinasyonuyla birlikte sürdürüldü. Etkinliklerde Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve espiye ilçe itfaiye ekipleri de hazır bulundu. Sivil Savunma Ekiplerinin görev yaptığı Sivil Savunma Eğitimleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı ekipleri tarafından yapılan etkinliklere, öğretmenler, idareciler ve öğrenciler katıldı.

Seminer sonrası Etkinlik kapsamında yapılan deprem ve yangın tabikatları gerçeği aratmadı. Tatbikatlar sırasında öğrencilerin hayli heyecanlı olduğu gözlenirken oldukça dikkatli olmaları da gözden kaçmadı. Öğrenciler okul öğretmenleri refakatinde okul bahçesine indirildi. İçerde mahsur kalan öğrenciler ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yanan tüp nasıl söndürülür etkinliğiyle tatbikat sonlandırıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Espiye Espiye Ş. Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)