Okulumuzda Alınan Koronavirüs Önlemleri

 

"Koronavirüs Kapsamında Okulumuzda  Alınan Önlemler"

 

 

 

 -Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binamızın genel temizliği su ve deterjanla yapılacaktır.

 

- Okulumuzda temassız ateş ölçer, tek kullanımlık maske, sıvı sabun ve el antiseptiği bulundurulmaktadır. Kullanılmış maskeler kapaklı çöp kutularına atılacaktır. Okulun girişinde ve içinde uygun yerlerde maske kullanımını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.

 

- Okulumuzda tüm kapalı alanlar ve okulda aktif olarak bulunan kişiler göz önüne alınarak 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci için planlama yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecektir.

 

- Sınıf, çalışma salonları, kantin gibi toplu kullanım alanları bulunması durumunda yeterli sosyal mesafenin korunması amacıyla kişiler arası en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.

 

 - Okulların açılmasıyla velilere özel olarak hazırlanmış "Bilgilendirme  ve Taahhütname" formu iki nüsha halinde imzalatılacak ve bir nüshası kendilerine verilecektir. Koronavirüs kapsamında alınacak önlemleri açıklayan bu bilgi notunda, ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrenciler hakkında okula bilgi verilmesi ve bu öğrencilerin okula gönderilmemesi istenecek ve doktor muayenesi önerilecektir.

 

-Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi belirtileri olan ya da koronavirüs tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencilerin okula gönderilmemesi gerekmektedir.

 

- Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyacak ve maske takacaktır.

 

- Mümkünse öğrenciyi her gün aynı velinin bırakması ve alması gerekir. Büyükanne-büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp alması engellenecektir.

 

- Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacak içeriye girişler engellenecektir.

 

- Okulun giriş ve çıkışlarına öğrencilerin el hijyenini sağlayabilmeleri için el antiseptiği konulmuştur.

 

- Okulumuzda eğitim saatleri boyunca tüm öğrenciler, öğretmen ve diğer çalışanlar maske takacak ve maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulacaktır. Maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecek  ve Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanılacaktır.

 

 - Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir.

 

- Okulumuzda  Ellerin en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanması esastır. Eller gözle görülür derecede kirli değilse, sabun ve su hazır bulunmuyorsa, alkol bazlı el antiseptiği kullanılabilecektir.

 

- Çalışanların kullandığı kişisel koruyucu ekipmanlar evsel atığa atılacak. Okullarda koronavirüs şüpheli kişi bulunduğunda bu kişilere ait atıklar çift poşetlenerek evsel atıklara atılacaktır. Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılacaktır.

 

- Okulumuza salgın döneminde zorunlu durumlar hariç ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Mecbur durumlarda  ateş ölçümü 37,5 altında olanlar HES kodu ile girilebilecektir.

 

-Sınıf ve odalar pencereleri açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.

 

- Salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacak. Yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilecektir.

 

- Okulumuzda öğretmen, yönetici, personel toplantıları gibi idari toplantılar temastan kaçınmak amacıyla mümkün olduğunca telekonferans yöntemiyle yapılacaktır.

 

-Eğitim ve Öğretimin başladığı ilk haftanın başlangıç derslerinde öğrencilere koronavirüsün bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.

 

-Okulda iken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecektir.

 

-Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecek ve il/ilçe sağlık müdürlüğüne bilgi verilecektir. Hasta öğrenci veya personel gönderildikten sonra oda, alan, sınıf havalandırılacak, yüzeyler temizlenip dezenfekte edilecektir.

 

- Eldiven kullanımı el temizliği yerine geçmez. Yapılan iş, eldiven kullanımını gerektirmiyorsa, koronavirüsten korunmak amacıyla eldiven kullanılmayacaktır.

 

- Öğretmen ve çalışanlar dinlenme alanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi koruyacak ve maske takmayı sürdürecektir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Süleymanpaşa Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)