Okulumuzda Çanakkale Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Tüm Öğretmenlerin ve Öğrencilerin Katılımıyla Yapıldı.

Çanakkale´yi anlamak için ne bir tenefüs ne de bir ders yeterdi. Biz de okul olarak Çanakkale´yi ve Çanakkale ruhunu tam anlamıyla idrak edebilmek amacıyla 1 günümüzü Çanakkale´ye ayırdık. Emperyalizme atılan tokatın 100. yılını coşkuyla kutlarken aziz şehitlerimizi de minnetle andık.

Okulumuzda Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitlerini Anma programı kapsamlı bir şekilde yapıldı. Çanakkale´yle dirilen ruhu, İstiklal Marşı´yla kurtuluşu hissettik. Diriliş´ten Kurtuluş´a uzun bir yolculuk yaptık. Bu destansı geçmişimizi anlamak için 1 gün bile yetmezdi ama elimizden geleni yaptık. Tiyatro´dan Şiir´e,Sinema seansından Empati etkinliğine,Forum´dan Sergi´ye birçok etkinlikle öğrencilerin Çanakkale ruhunu idrak edebilmelerini sağlamaya çalıştık. Çanakkale´den İstiklal´e uzun bir yolculuk yaptık.Başta okulumuz öğretmenlerinden Ali YURDAKUL ve Hatun MERCAN olmak üzere programda emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

Program akışımız şu şekildeydi:

 

18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası 
"Çanakkale´den İstiklal´e Programımız"

* 1. ders - Çanakkale Savaşı ve Perde Arkası Anıları

* 2. ders - Çanakkale Tiyatrosu

* 3. ders - Çanakkale Korosu, şiirler ve birlikte söyleyeceğimiz Çanakkale Şarkıları

* 4. ders - Çanakkale video-filmler

* 5. ders - Öğrenci katılımlı "Çanakkale Forumu- Dedelerimle Hemhal Oluyorum(empati çalışması)"

* 6. ders - İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gürün Çamlıca Şehit Abuzer Doğan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)