Okulumuzda Covid - 19 Salgını İle İlgili Alınan Önlemler

                 Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmekte olan Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınından korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili gerekli çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir.

                 Kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme sürecinde tüm personelin ve ziyaretçilerin maske kullanması, çalışma mekânları ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması gerekmektedir.

                Yeni Koronovirüs (COVID-19) salgınına karşı normalleşme sürecinde  etkin mücadele için Cumhurbaşkanlığı makamının 2020/08 sayılı genelgesinde de belirtilen  "Kamuda Yeni Tip Koronavirüs Sürecinde Normalleşmede Dikkat Edilecek Hususlar" a uyulması büyük önem arz etmektedir.

                Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası Bakanlığımızın yazıları ve genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı'nın uyarıları dikkate alınarak okulumuz eğitim ve öğretiminde de yeni bir düzen oluşturma süreci başlatılmıştır. Okulların ve öğrencilerin hijyen, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde öğrenimlerine devam etmeleri için çeşitli önlemler planlanmıştır.

                Okulumuzda kapsamlı bir çalışma hazırlanarak "COVID-19 Salgını Sonrası Bakanlığımızın Eğitim ve Öğretimde Alınacak Tedbirler ve Uygulamalarla ilgili kılavuzuna uygun olarak okulumuzdaki önlemler yeniden kurgulanmıştır. Kılavuz, okulun her alanı, okula geliş ve gidişin her aşaması için ayrıca oluşturulmuş önlemleri ve uygulamaları kapsıyor.

                 Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin, okul personelinin sağlığının tüm konulardan daha öncelikli olduğunun farkında olarak evden başlayıp okula geliş yolculuğunu da kapsayacak her aşamanın değerlendirildiğini ve "COVID-19 salgınına karşı alınması gereken tedbirlerin belirlenerek hastalığın okullarımızda yayılmasının önlenmesi amacıyla yönetici ve öğretmenlerimiz ile veli, öğrenci ve temizlik personeline bilgilendirme yapılmıştır. Öğrencilerimizin, okula geliş- gidişinde, okulda olduğu anlarda temas ettiği her alanı ve herkesi düşünerek çalışmamız detaylandırıldı. Velilerimizin evlerde alabilecekleri önlemleri de sürece dahil edilmiştir.

                Her alan için özenle çalışıp ayrı ayrı önlem maddeleri oluşturulmuş; okul girişleri, sınıfların içleri, diğer derslik alanlarımız, lavabolar, bahçemiz ve açık alanlar, ortak kullanım alanları, laboratuvar, kütüphane, öğretmenler odası gibi okuldaki her fiziki ortamlarla ilgili özel tedbirler alınmış ve uygulanmıştır. Okula gelecek personel, ziyaretçiler, veliler bu kurallar dahilinde gelebilecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Sinanpaşa Kınık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)