Okulumuzda E - Twinnig Doğaya Dönüş Projesi Çalışmaları Sürdürülmektedir.

 

Okulumuzda e-Twinnig Doğaya Dönüş Projesi çalışmaları sürdürülmektedir.

Proje STEAM çalışmaları doğrultusunda öğrencilerimizin çevrelerinde gördükleri problemleri tespit etmeleri ve bu problemlere STEAM temelli çözüm üretmelerini amaçlarken doğa ve ekolojik okur yazarlık eğitimini de kapsamaktadır.

Kuruculuğunu okulumuz Anasınıfı öğretmeni Şerife Uçkun'un yaptığı DOĞAYA DÖNÜŞ projesi Uzaktan eğitim sürecinde de devam etmiştir.

"Doğaya Dönüş" projesinin hedef kitlesi 4-11 yaşlarını kapsayan okul öncesi ve ilkokul kurumlarına devam eden çocuklardır. Proje STEAM çalışmaları doğrultusunda öğrencilerimizin çevrelerinde gördükleri problemleri tespit etmeleri ve bu problemlere STEAM temelli çözüm üretmelerini amaçlarken doğa ve ekolojik okur yazarlık eğitimini de kapsamaktadır. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan doğanın güzelliklerini çocuklarımızın deneyimleyerek keşfetmelerini istiyoruz. Doğayı korumanın ve geri dönüşümün önemini kavramaları desteklenmiştir. Çocukların sadece tüketici olmalarının değil aynı zamanda doğal yollarla üretim ve geri dönüşüm yapabilmelerinin teşvik edilmesi; çevresel sürdürülebilirlik açısından doğaya duyarlı bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Proje ortakları:

Şerife Uçkun

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu /KARAMAN

Elif TUNGA

Aktoprak Zeugma Anaokulu/GAZİANTEP

Zehra BULUT ÜNALAN

Yunus Emre İlkokulu/BİNGÖL-GENÇ

Kübra ARSLAN

Sarıt İlkokulu/GAZİANTEP-ŞAHİNBEY

Damla ÇİFTÇİ

Kültür Anaokulu/ Merkez- BATMAN

Neslihan KARAGEÇEN

Kahramanmaraş Anaokulu/Kahramanmaraş

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)