Okulumuzda Geleneksel Aşure Etkinliği

Muharrem ayının onuncu günü Aşûre günüdür. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem´in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh´un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus´un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim´in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris´in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub´un oğlu Hazret-i Yusuf´a kavuşması, Hazret-i Yusuf´un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb´ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa´nın Kızıldeniz´i geçmesi, Hazret-i İsa´nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu.

 

Velilerimizin katkılarıyla ve tüm öğrencilerden topladığımız malzemelerle yapılan aşure tam bir aşure olmuştur. Veli ve okul bütünleşmesine güzel bir örnek teşkil etmiştir. Yaklaşık 300 kişilik pişirilen aşure tüm öğrencilerimize, Cuma çıkışı tüm cemaate, köylülere ikram edilmiştir. 

Dedeler okul idaresi olarak katkısı bulunan tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve bilhassa hazırlanmasında emeği geçen tüm velilerimize teşekkür ediyor, aşure gününü kutluyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Tarsus Dedeler İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)