Okulumuzda Kızılay Haftası Kutlandı

Okulumuzda Kızılay Haftası kutlandı .Çalışmalarından dolayı okulumuz 1/C sınıf öğretmeni Fatih ALEMDAR´a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kızılay nedir?

Savaş, deprem, yangın, salgın hastalık, su baskını vb. gibi felaket sıralarında zarar görenlere ve yoksullara her türlü yardımı sağlayan bir kurumdur. Bağışlarla yaşar. 1868´de kurulan ilk yardım derneği «Mecruhin-i Asakir-i Osmaniye Muavenet Cemiyeti» (Osmanlı Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti) idi. Bu cemiyet 1877´de «Hilaliahmer» adını aldı. Cumhuriyetin ilanından sonra da cemiyetin adı Atatürk´ün teklifiyle 1935´te «Türkiye Kızılay Cemiyeti» ne, 1947´de de «Türkiye Kızılay Derneği» ne çevrildi. Cemiyetin temelini Macar Abdullah Bey diye anılan Tıbbiye Mektebi jeoloji öğretmeni Miralay Abdullah Bey attı.

Serdar Ömer Paşa, Tıbbiye Nazırı Marko Paşa, Tıbbiye öğretmenlerinden Kırımlı Aziz Beyin de yardımları oldu. Kızılay´ın hemşire okulları, gönüllü hemşire ve ev hastabakıcıları yetiştiren kursları, aş ocakları, mülteciler için misafirhane ve hastane, zayıf çocuklar için Pendik, Çamkoru, Samsun ve Muratdağı´nda kamplar, Afyon´damaden suyu ve sodası işletmesi vardır. Kızılay´ın bir de kan programı vardır. Bu amaçla kurulan «Kan Bankası» kan bağışlarını kabul eder.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Pervari Mustafa Kemal İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)