Okulumuzda Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası Yapıldı

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle okullarda düzenlenen kan bağışı kampanyası, 28.05.2021 tarihinde okulumuzda gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyasıyla birlikte kök hücre bekleyen hastalara umut projesi olan, okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Raziye PETEK tarafından hazırlanan "Güllere Kök Ol, Solmasınlar!" Projesi de hayata geçirildi

Okulumuzda 28.05.2021 tarihinde düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyasında Türk Kızılayı'na 73 kan ve 40 kök hücre bağışı yapıldı. 2019 yılında yapılan 75 kan bağışı ile birlikte bugüne kadar okulumuzda toplam 148 kan bağışçısı kan verdi.

 

GÜLLERE KÖK OL, SOLMASINLAR!

"Güllere Kök Ol, Solmasınlar!" sloganıyla kök hücre bekleyen hastalara umut projesi, okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Raziye PETEK tarafından planlandı. Öncelikle okulumuz öğretmenlerine Kızılay yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantıları yapıldı. Daha sonra öğretmnenler tarafından öğrenci ve velilere kök hücre hakkında bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturuldu. Okulumuzda yapılan kan bağışı kampanyasında ise 40 bağışçı kök hücre bağışı için gönüllü olarak kan verdi.

Birçok hastaya umut olan bu proje, ayrıca "Gerçek Kahramanlar Pelerin Takmaz" adı ile ülkemizin önemli teknoloji yarışmalarından biri olan TEKNOFEST 2021'de, İnsanlık Yararına Teknoloji /İlkyardım dalında da kabul edildi.

 

KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI RESİM SERGİSİ

Kök hücre ve kan bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz tarafından yapılan resim ve etkinlikler bağış gününde okulumuz panolarında sergilendi. 

 

Bu projenin mimarı olan öğretmenimiz Raziye PETEK'e, projenin yürütülmesinde destek olan okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize, resim çizerek katkıda bulunan öğrencilerimize, velilerimize, bağışçılara ve Kızılay yetkilileri ile sağlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)