Okulumuzda Mevlid Kandili Kutlamaları

İki cihan güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in  dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesi münasebetiyle okulumuzda bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

Yüce Rabbimiz Tevbe suresi 128. ayetinde “Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, o size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur.” buyurmaktadır. Peygamber Efendimizi anlamak ve O’nun yaşantısını kendimize örnek almak bizlerin yaşam gayesi olmalıdır. O’nu yad etmek bizler için neşe ve huzur sebebidir.

Duamız odur ki Mevlid Kandili haftamız, zulme boğulmuş bütün insanlığın, ülkemizin ve İslam aleminin merhametle, güvenle ve doğrulukla yeniden tanzimine vesile olsun. 

Mevlid Kandili münasebetiyle  okulumuzda panolar Sevgili Peygamberim (s.a.v.)´in ahlakını anlatan çalışmalarla dolduruldu. Öğrencilerimize gül lokumu ve kandil simidi ikram edildi. Peygamberimiz (s.a.v.)´in ahlakını anlatan kitapçıklar verildi. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, tüm İslam aleminin Kandil Mevlidini´nin hayırlara vesile olmasını dileriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Durmuş Ali Gülcan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)