Okulumuzda Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Gönlümüzün, ruhumuzun mihmandarı, dilimizin hazinedarı Yunus'u, bizim Yunus'u, tanımak lazım cancağızım. Gönül pınarından kana kana içmek, sevgiye ve hoşgörüye doymak lazım cancağızım ondaki azık ile Yaradan'a koşmak lazım cancağızım. Yunus ikliminde, Yunus timsali gönül bahçelerinde nice fidanlar dikmek lazım cancağızım. O fidanlar ki gönüller yıkmaya değil yapmaya gelmiş olsun.

Afşin Fen Lisesi olarak bu anlayışla Yunus'u tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Afşin ilçesindeki resmi/özel ortaöğretim okulu öğrencileri arasından Yunus Emre şiirleri okuma yarışması düzenledik. Adı yarışma özü birleşme olan etkinliğimize katılım oldukça yoğun oldu. Yarışmacılarımızın şiirleriyle seyirciler ve öğrenciler maddi alemden manevi aleme duygusal yolculuk yaşadılar. Yunus'un gönül pınarından kana kana içmek onun gönül deryasından sevgiye, hoşgörüye doymak Yunus'taki aşk ile Yaradan'a koşmak için gönlümüzün, ruhumuzun mihmandarı dilimizin hazinedarı Yunus'u Bizim Yunus'u tanımak lazım cancağızım.

Yarışmamızın sonunda

1.       Beyza ARSLAN(Afşin Anadolu Lisesi)

2.       İkra DORUK(Afşin Fen Lisesi)

3.       Mehtap SINIR(Zümrüt M.T.A.L.)

Bizler bugün de yalnız bırakmayan Milli Eğitim Müdürü Fatih KABA ve Şube Müdürlerimiz Bünyamin Özdemir ve Erdem Hurman'a teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Afşin Afşin Fen Lisesi

Kaynak:https://afsinfenlisesi.meb.k12.tr/icerikler/okulumuzda-siir-okuma-yarismasi-duzenlendi_11921056.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)