Okulumuzda Türküleri Gelecek Nesillere Aktarıyoruz Etkinliği

.

 

        Müzik öğretmenimiz Turgay SAYAR ; öğrencilerimizin  duygu, düşünce ve deneyimlerini müzik yoluyla ifade etmelerine imkân sağlamak,kurum kültürünün güçlenmesine katkı sağlamak, öğrencilerin kendi kültürünü, müziğini, toplumunun yapısını tanımalarını sağlamak amacıyla okuldaki öğretmen arkadaşlarımız ve bazı öğrencilerimizle güzel bir çalışma ortaya çıkarmıştır.

         Müzik öğretmenimiz Turgay SAYAR ın, enstrümanları ve sesiyle evinde kurduğu orkestrayla, pandemi döneminde bizlerin, öğrencilerimizin moral ve motivasyonu için müziğin birleştirici gücünü kullandığı bu çalışma için çok teşekkür ediyor sabırsızlıkla 2. videoyu bekliyoruz.

Ayrıca videoya sesleriyle katkı sağlayan öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

"Beyler, şu gördüğünüz küçük sazın bağrında bir milletin kültürü dile geliyor. Bir milletin kültür ve sanat hareketlerini ve seviyesini, milli geleneklerine bağlı kalarak, medeni dünyanın kendisine ayak uydurmaya mecbur olduğumuzu unutmamalıyız. Bu küçük sazın bağrından kopan nağmeleri, bu istikamette geliştirmeye ve değerlendirmeye ehemmiyet ve kıymet verilmelidir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kilimli Göbü Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)