Okulumuzda Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinlikleri

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü'nün aşağıda belirtmiş olduğu açıklamalar doğrultusunda okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri yapılmaya devam ediliyor.

Devletleri dünya sahnesinde etkili kılan önemli unsurların başında ekonomi ve gelişmişlik düzeyleri gelmektedir. Yerel üretimde aktif rol oynayan, kendi kendine yetebilen, uluslararası pazara ürün ve teknoloji sunabilen ülkeler, devletler arasında söz sahibi olabilmiştir. Bunu sağlamanın en etkili yolu ülke kaynaklarımızda tasarruflu olmak, yerli malı üretim kalitesini artırmak, kullanımını teşvik etmek, bu amaca yönelik yeni yol ve yöntemler bulmaktır.

Tüketimden ziyade üretim odaklı düşünmek; toplumumuzu refaha, ülkemizi ise ekonomisi daha güçlü bir geleceğe taşıyabilmek için öğrencilerimizde yerli malı üretim ve kullanım bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmak amacıyla yapılan etkinliklerin "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" ile sınırlı kalmayıp eğitim ve öğretim yılı süresince uygulanmasına  özen gösterilmesi gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Edremit Kazım Karabekir İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)