Okulumuzda Yangın Tatbikatı Yapıldı.

 

Okulumuzda, İlçe Belediyesi itfaiye Ekibi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Ambulans Ekipleriyle birlikte organize edilen yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Okulumuz Tarih öğretmeni İsmail KAYA’nın yapmış olduğu yangın söndürme mikroöğretim ve vermiş olduğu seminerin ardından tüm okul çalışanları ve öğrencileriyle uygulamalı tatbikata geçildi. Tatbikat gereği çalan siren sesi ile sınıfta bırakılan öğrenci dışında, diğer öğrencilerin ve çalışanların okulu boşaltmaları sağlandı. 50 saniyede öğrenciler okulu boşaltarak toplanma alanında bir araya geldi. Sınıflarda tatbikat gereği mahsur bırakılan diğer öğrenci ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve kurtarılan öğrencimiz ambulans ekipleri tarafından sedye ile alınarak ambulansa bindirildi. Öğrencilerimiz bu eğitici ve eğlenceli faaliyet ile birlikte yangın konusunda acil durum tecrübesi kazanmış oldu.

 

Tatbikatımıza katılan tüm öğrencilerimize ve bu konuda okulumuzdan desteğini esirgemeyen Başyayla Belediyesi İtfaiye ekibi ve Başyayla TSM ambulans ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)