Okulumuzda Yürütülen Tiyatro Çalışmaları

 

Okullarda yapılan sosyal etkinliklerin öğrencinin başarısını ve okula aidiyet duygusunu arttırdığı bilimsel bir gerçekliktir. Okulumuzda da yapılan tüm etkinlikler İmam-Hatip Liseleri misyonuna uygun bir şekilde planlanıp uygulanmaktadır. Değerler eğitimini “yaşayarak öğrenmek-yaşatarak öğretmek” ilkesine uygun vermek amacıyla yürüttüğümüz tiyatro projemize ilgi yoğun olmuş, bu manada olumlu dönütler almıştır. Oynanan oyunlar kimi zaman öğrenci ya da öğretmenlerimizin kendi yazdıkları özgün oyunlar kimi zaman da bazı kimi usta kalemlerin eserleriydi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Hayallerini Sahneye Taşı sloganıyla yaptığı yarışmada Oynanan ve dereceye giren oyunumuz edebiyat öğretmenimiz Zekiye IŞIK tarafından yazılmış, toplumun en temel problemi olan toplumun öf adet geleneklere bağlı olarak bireylerin yaşadığı maddi-manevi problemler komedi tarzında eleştirilmiştir. Tiyatroda; cenazesi olan bir ailenin gelen misafirlere ikramda bulunmak için yaşadığı maddi zorluklar dile getirilmiş, ayrıca taziyeye gelenlerin de “adettendir” diyerek cenaze sahiplerinden beklentileri işlenmiştir. Oyun sahnelenirken kullanılan tüm dekor ve kostümler okulumuz tarafından karşılanmış olup başarılı olan öğrencilere ayrıca ödül verilmiştir.

HAYAT BİR OYUNDUR projemiz “yaşayarak öğrenmek, yaşatarak göstermek” ilkesine uygun olarak 2019 yılından beri uygulanmaktadır. Değerler eğitimi için yürüttüğümüz projemize katılım yoğun olup, proje sanata ilgi duyan öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmuştur. Ayrıca projede aktif olan öğrencilerin ders başarılarında da belirgin bir artış olduğu da gözlemlenmiştir.

2019-2020 Eğitim- Öğretim yılından yürüttüğümüz projemiz birçok başarıya imza atmıştır.

*2019 Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Muş İl Birincisi

*2019 Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Doğu Anadolu Bölge Birincisi

*2019 Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Türkiye Dördüncüsü Juri Özel Ödülü

*2020 Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Muş İl Birincisi

*2021Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Muş İl İkincisi

*2023 Yılı Gençler Arası Tiyatro Yarışması (14-29 Yaş Kategorisi) Muş İl Birincisi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muş Merkez Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)