Okulumuzun Etwinning Projeleri

Okulumuz 3/E Sınıf  Öğretmenimiz Şehnaz ÇELEBİ ve oğrencileri bazı eTwinning projelerine başvuruda bulundular.

Öğrencilerimizde demokrasi kavramının tanınması ve demokrasi bilincinin geliştirilmesi, öğrencilerin sorumluluk alarak, yönetim ve katılım mekanizmalarına etkin katılımlarının sağlanması,aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi, çatışma çözme becerilerinin geliştirilmesi ve demokratik bir kültüre ulaşmalarının sağlanması amacıyla etkinlikler yapılması amacıyla Gelecek ellerimizde projesine başladık.

 İkinci olarak ise Belirli gün ve haftaları yerinde kutluyoruz projesine başladık. Bu proje ile birlikte MEB tarafından belirlenen ve okullarda kutlanan Belirli Gün ve Haftalardan her ay bir tanesi projeye katılan okullar ile birlikte eğlenceli, amacına uygun ve tam bir öğrenme gerçekleşecek şekilde kutlanmış olacak; ayrıca bu özel günlerin ne için , ne amaçla kutlandığı ve öneminin ne olduğu öğrenciler tarafından anlaşılmış olacaktır.Projedeki her okul kutlamalardaki video ve fotoğrafları paylaşarak diğer okullar içinde bir farkındalık oluşturacaktır.Böylece öğrenciler öğrendikleri teorik bilgilerin sosyal hayattaki karşılıklarını görecek ve kutlanan gün ve haftalara ait öğrencilerin toplumsal duyarlılıkları artmış olacaktır.

Üçüncü projemiz ise 2023 Eğitim Vizyonu Işığında öğrencilere günlük hayatta karşılaştığı zorlukları kendilerinin yaparak yaşayarak çözmesini sağlamak,yaşam becerilerini edindirmek amacıyla Kendime Yetiyorum Projesine başladık.

Son olarak ise Cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması,eğitim görmesi. Çocuklar ihtiyaçlarına, ilgilerine ve yeteneklerine uygun kalitede bir eğitim görmesini sağlamak,kendilerini ilgilendiren bütün konu ve sorunlarda düşüncelerini söyleme, karara katılmasını, şiddet, sömürü ve istismardan korunmasını,düşüncesini söylemesini sağlamak amacıyla Haklarımı Öğreniyorum Projesine başlanmıştır.

Bu projeleri hazırlayan okulumuz 3/E Sınıfı öğrencilerini ve öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenimiz Şehnaz ÇELEBİ'yi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Kahta Kahta Hürriyet İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)