Okulumuzun Hazırladığı 18 Mart Şehitler Günü İlçe Programı

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleşen program herkes tarafından beğeniyle izlendi.

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULUNUN 18 MART ŞEHİTLER PROGRAMI GÖZ DOLDURDU

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan ´´18 Mart Şehitler Günü´´ nedeniyle hazırladığı program ilçemizde farklılık yarattı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla gerçekleşen program herkes tarafından beğeniyle izlendi.

Şehitlerimizi anmak için dört güne yayılan farklı etkinlikler 100. Yılın ruhunu Bulancak’ a hissettirdi.

Programın birinci ayağı 14 Mart 2015 Cumartesi günü Bulancak’ın son şehit evladı DursunBUZ’un mezarı ziyaret edilerek başladı. Şehidimizin mezarı başında dalgalanan şanlı bayrağımız yenisiyle değiştirildi. Şehidimizin ruhuna dualar okunduktan sonra şehit ailesi ziyaret edildi. Şehidimizin babası Metin BUZ’un duygularını paylaşıldı, acısına ortak olundu.

16 Mart 2015 Pazartesi akşamı Çanakkale Şehitlerinin 100. Yılında 100 Hatim etkinliği çerçevesinde Bulancak Eski Cami’de öğrenci ve öğretmenlerimizin icra ettikleri mevlid-i şerif okutuldu. Edilen dualar memleketimiz ve bayrağımız için can veren tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlandı.

Üçüncü  etkinlik olarak Bulancak Meydanında 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 100.yıl dönümü nedeniyle öğrenciler  Çanakkale Savaşı´nda Türk askerlerinin günlük karavanası olan üzüm hoşafı ve kara buğday ekmeğinden oluşan menüyü halka dağıttı. Dağıtılan karavana Bulancak halkının şaşkınlığına neden oldu, dönemin yokluğunu yaşayarak öğrenen halkımız duygu dolu anlar yaşadılar.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla okul müdürü Mustafa Gündoğdu “Çanakkale Haftası´nın önemini sadece tiyatro ve programlarla değil öğrencilerimizin hafızasında kalıcı izler bırakacak bir program yaparak anmak istedik. Bu doğrultuda arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Çanakkale karavanasını halka dağıtma fikri ortaya çıktı.

Daha sonra bunun ecdadımızın savaşlarda bir öğün yemeği olduğunu öğrenince duygulandılar. ” şeklinde konuştu.  Yaparak yaşayarak öğrenmenin önemine dikkat çeken Gündoğdu "Cephede savaşan kahraman Mehmetçiğimizin durumunu anlamak, onların destansı hikâyelerini yaşayarak öğrenmek öğrencilerimiz ve halkımız için büyük bir kazanç oldu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda okuyan tüm öğrencilerimizin milli manevi değerlerimize duyarlı yetişmelerini istiyoruz. Yaptığımız bu uygulama ile kalıcı izler bıraktığımıza inanıyoruz” dedi. 

 

18 Mart günü çelenk sunma töreni ile resmi anma programı başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 75. Yıl Tiyatro Salonunda anma programı gerçekleşti. Program İlçe Kaymakamı Tayfur ELBASAN, Garnizon Komutanı Bülent DEMİRSABAN, Belediye Başkanı Recep YAKAR, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve halkımızın katılımıyla gerçekleşti. Programa ayrıca Bulancak’ın son şehit evladı DursunBUZ’un annesi Memnune BUZ VE babası Metin BUZ da katıldılar. Programın açılış konuşmasını sosyal bilgiler öğretmeni Murat ASLAN yaptı. Şehitlerimizle ilgili sunumlar, şiirler duygu dolu anların yaşanmasını sağladı. Öğrencilerimizin oynadığı “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından 100. Yıl anısına hazırlanan özel kalemlik ve anahtarlıklar izleyicilere dağıtıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)