Okulumuzun Her Köşesi Yazı ve Görsellerle Eğitime Katılmaktadır. . .

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Karaman Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam- Hatip Ortaokulu KTS (Kalite Takip Sistemi) İl Milli eğitim Müdürlüğü Faaliyet Planları Tablosunda yer aldığı şekliyle Eğitim Ortamları Fiziki İmkanlar Alanı için (Vizyon Belgesine göre) belirlenmiş olan okullarda uygun mekanlar (koridorlar, sınıf içi panolar, veli bekleme salonları ve öğrenci giriş kapısından başlamak üzere, merdiven sahanlıklarının uygun görülen yerleri) ayet, hadis, ebru, hat ve tezhip vb. çalışmalarla donatılır, başlığı altında; Eğitim Ortamları Fiziki İmkanlar Alanı Ekibi olarak; Öğretmenlerimiz, Mustafa MAVİ, Mustafa BOZCU, Mehmet ÖZDEMİR, Halit BAHAR ve Hena TÜREL' in koordinesinde, idareci, öğretmen, öğrenci ve hizmetlilerimizin de katkılarıyla;

Okulumuzun yemekhanesinin duvarları, okul koridorları, merdivenleri ve diğer uygun yerleri görsellik yönünden zenginleştirilmesi, eğitim-öğretime sürekli katkı sağlayacak hale getirilmesi, fiziki ortamların etkin ve verimli olarak kullanması amacıyla aşağıdaki faaliyetler yapılmıştır:

Okulumuz koridorlarının kolonlarına ayet-hadisler ve Türkçe anlamlarının yer aldığı renkli afişler yerleştirilerek, bazı ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerin öğrenci, veli, öğretmen, diğer personel ve ziyaretçilerimizde kalıcı bir iz ve davranış oluşturması, hayata aktarılması hedeflenmiştir.

Merdiven çıkışları ve inişlerinin karşısında yer alan merdiven duvarlarına elif-waw hatlı   özlü sözler yazılıp, boyanmış, görsellik yönünden zenginleştirilerek, öğrenci, veli, öğretmen, diğer personel ve ziyaretçilerimizde deruni bir etki ve bilincin oluşması amaçlanmıştır.

Merdiven basamaklarına, çok kullanılan kelimeler, kavramlar, cümle kalıpları, renkler ve sayıların Arapçası-İngilizcesi ve Osmanlıcası yazılarak, yabancı dil eğitimi ve öğretiminde sürekliliğin sağlanması, eğitim öğretimin hayatın içine katılması hedeflenmiştir.

Okulumuz yemekhanesi ve konferans salonunun girişine israfla ilgili ayet ve Türkçe anlamının yer aldığı hat yazılarak, tutumlu olma, israf etmeme bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Yine Okulumuz Yemekhane duvarlarına Vav hatlı İstanbul Silueti ve çeşitli resimler yapılıp, boyanarak, iç açıcı, ferahlık ve ruh dinginliği veren bir ortam oluşturulmuştur.

Bütün bu faaliyetlerimizde maddi ve manevi desteği olan, idareci, öğretmen, öğrenci ve hizmetlilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)