Ömrünü ‘dava’sına Adamış Kahraman Kadınlar

Ömrünü ‘Dava’sına adamış
kahraman kadınlar

ÖĞRENCİLERİMİZİN, ÖMRÜNÜ DAVASINA ADAMIŞ KAHRAMAN KADINLARIN HAYATLARINDAN KESİTLER SAHNELEDİĞİ TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI, İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI.

Sanatsal etkinliklere sık sık yer verdiğimiz Geyve Kız AİHL’de bu kez de tarihe isimlerini yazdırmış kadın kahramanların hayatlarını anlatan “Dava’m” adlı bir tiyatro gösterisi düzenledik. Edebiyat öğretmenimiz Gökhan Södekoğlu öncülüğünde hazırlanan öğrencilerimiz Nene Hatun, Şule Yüksel Şenler, Kara Fatma, Şerife Bacı, Rachel Corrie ve Esma Biltaci olarak sahneye çıktı ve bu unutulmaz isimlerin hayatlarını anlattı.

TEKRAR TEKRAR SAHNELENDİ

Birinci dönem başlayan ve uzun bir hazırlık sürecinin ardından sahnelenen Dava’m adlı tiyatro gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. İlçemiz Sosyal Gelişim Merkezi ve okulumuz konferans salonunda ikişer kez sahnelenen gösteriyi izleyen öğretmen, veli, öğrenci ve vatandaşlar oldukça duygulandı. Bu tarz etkinliklerin öneminin anlaşılması gerektiği, böylelikle millî ve manevî değerlerimizle alakalı bilgilerimizi tazelediğimiz, bunları unutmamamız gerektiği yorumları yapıldı.

“BU GURUR HEPİMİZİN”

Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecinin ardından sahneledikleri tiyatro gösterisi her kesimden övgüler alan ve bunun haklı gururunu yaşayan öğretmenimiz ve öğrencilerimiz ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ettiler;

Gökhan Södekoğlu (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni): Kasım ayında çalışmalara başladık. İki metin TRT’den alındı. Diğer dört metni okulumuz öğretmenleri hazırladı. Öğrenciler ezberlerini tamamladıktan sonra her hafta yoğun çalışmalar yaptık. Canlandırılan karakterlerin ruhuna girebilmeleri için sonraki 7 ay boyunca öğrencilerimize karakterlerin ismiyle seslendik. Müzikleri de karakterlere uygun olacak şekilde planladık. Öğrencilerimiz tam anlamıyla ruhunu karakterlere verdi. Geyve’de dört kez sahneledik. Her defasında salonlarımız doldu. Programımıza yoğun ilgi gösterildi. İzleyenler, kadınlarımızı onların ruhuna girerek canlandırdığımızı ve kendilerine duygu dolu anlar yaşattığımızı belirttiler. Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü yola çıkarkenki amacımız da buydu.

Dilruba Tezol (Nene Hatun): Bizim için hazırlık aşaması çok eğlenceli idi. Gökhan hocamızın yardımı ile hazırladığımız programı seyircilere sunmaktan gurur duyduk.

Öznür Akar (Şule Yüksel Şenler): Hazırlık süreci biraz zorlu geçti. Ancak Gökhan hocamız bizi sürekli motive etti. Onun emeği çok büyük. Uzun bir süre çalıştık. Zaman zaman unuttuğumuz yerler oldu ama her şeye rağmen sonunda sahneye çıktık ve ilk heyecanımızı yendik. Gösteriyi herkes çok beğendi. Çok fazla tebrik aldık. “Gösteri burada kalmamalı. Yeniden yapılmalı” gibi talepler oldu. Şu ana kadar 4 kez sahneledik. Taraklı’da da sahneleyeceğiz. Ben bu kadarını beklemiyordum, bunun gururunu yaşıyoruz.

Zeynep Kırçıl (Kara Fatma): Kasım ayından beri süregelen çalışma sürecimiz nihayetinde karşılığını buldu. Verilen onca emek, harcanan onca zaman hiç unutulmayacak bir gösteriye imza attı. Gerek Gökhan hocamın gerek diğer hocalarımın gerekse biz öğrencilerin aldığı övgüler başardığımızın bir göstergesi. Biz bu türde bir gösterinin temelini attık. Bizden sonrakilerin de sağlam bir temel üzerine daha güzellerini yapmaları için onlara yol açtık.

Rabia Sude Çetinkaya (Şerife Bacı): Gösteride hayat hikâyesi beni çok etkileyen, vatanı için hiç düşünmeden Kastamonu kışlasında genç yaşında şehit olan Şerife Bacıyı canlandırdım. Memleketi için hiç düşünmeden canını feda eden bir kadını canlandırmak benim için onur ve gurur verici bir duyguydu. Bu Dava’nın en başında Şerife Bacıyı canlandırmak sadece rol icabıydı, şimdi ise hayatı hayatım oldu.

Ebrar Işık (Esma Biltaci): Tiyatromuzda 17 yaşında Rabia Meydanında şehit olan hafız Esma Biltaci’yi canlandırıyorum. Bu benim için gurur verici bir duygu. Sanki karşımda Esma varmış gibi konuşmaya çalışıyorum. Esma’yı sahnede canlandırdığım için çok mutluyum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://geyvekizihl.meb.k12.tr/icerikler/omrunu-davasina-adamis-kahraman-kadinlar_14045981.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)