O'nsuz Kasım

Mustafa Kemal Atatürk!... Yaptıkları ile sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne değil dünyada başka ülkelerin sömürgesinde kalmış, kendi potansiyelinin farkına varamamış birçok ülkeye önder olmuş bir lider. Sadece ülkenin siyasî başkanı değil, savaşlarda en önde ordusunu yöneten bir komutan. Fikirleri ile hala çağımıza ışık tutabilen bir gönül adamı.Türk Milleti'nin içindeki bağımsızlık aşkını fark eden, bu ülke evlatlarının, analarının, babalarının birlikte neler başarabileceğini ön gören bir aydın. Karşımızda sayıca ve lojistik olarak bizden çok üstün düşmanlara rağmen umudunu kaybetmeyen, "Ya İstiklâl ya ölüm!" diyecek kadar koca yürekli bir vatansever. Ne şanslıyız ki bu lider; aziz milletimiz, kahraman Mehmetçiğimiz ile el ele vererek vatanımızı boyunduruk altında kalmaktan kurtarmıştır.

Günümüzde tarihinde bizde olduğu gibi koca yürekli kahramanları olmayan milletler Süperman, Rambo, Batman, Örümcek Adam... gibi fantastik kahramanlar üretmiş ve bunları göğüslerini gere gere tüm dünyaya tanıtmışlardır. Birçoğumuz bu uyduruk kahramanları tanır, son çıkan filmlerini izler, çocuklarımıza-kardeşlerimize bunların oyuncaklarını alırız. Ne acıdır ki başka milletlerin kendi yarattıkları bu kahramanlarına sahip çıktığı kadar biz kanlı-canlı kahramanlarımıza sahip çıkmayız. Oysa bizim Battal Gazi'miz onların Rambo'sunu döver. :) Bizim Fatih Sultan Mehmet'imiz Batman'i kültürüyle gömer. Bizim Nene Hatun'umuz onların Kedi Kız'ına acıyıp mama verir. :) Süperman kimdir ki Alparslan'ın yanında? Kripto gezegeninden gelmiş bi oğlan çocuğu... :) Oğuz Kağanlar, Meteler, Ertuğrul Gaziler... Hele Mustafa Kemal'in dünyada dengi yoktur. Öze dönmeli en çok kendi tarihimize özenmeliyiz.

Bu sebepledir ki ölümünün 84. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Her gelen yeni nesil onu tanımalı, onunla göğsü kabarmalıdır. Atatürk'ün diktiği fidanlar bugün orman olmuş bizlere oksijen olmaktadır. Kıymet bilmek dileğiyle...

Okulumuz öğretmenlerinden Meltem GÜN ve İrem ATASOY'un hazırladığı ve öğrencilerimizin gayretleriyle gerçekleşen Atatürk'ü Anma programı bu anlamda öğrencilerimize katkı sağlamıştır. Emeği geçenlere binlerce teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Pazar Pazar Ayşe Ak Seda Sayan Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)