Örnek Şahsiyet Ziyareti

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Kalite Takip Sisteminde yer verilen "Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı"na yönelik olarak İl Milli Eğitim Müdürülüğümüz tarafından planlanan "Öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyetler okullara davet edilir veya ziyaret edilir."adlı faaliyet ile ilgili çalışma gerçekleştirildi.

 

                Geçmişte İmam-Hatip Lisesinde eğitim hayatını sürdürmüş olan ilimiz Diş Hekimlerinden Sevinç KASAL hanımefendi birkaç öğrencimiz ile birlikte ziyaret edildi. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle birlikte faaliyetimize katılan öğrencilerimize RTE AİHL Müdür Yardımcıları Mürsel MARAŞLIOĞLU, Cevdet ALTUNDAĞ ile Kanuni İHO Müdür Yardımcısı Mustafa KELEŞ ve personellerimizden Aynur UYSAL eşlik ettiler. Diş Hekimi Sevinç KASAL'ın muayenehanesinde öğrencilerimiz gerek Diş Hekimliği mesleğinin incelikleriyle, zorluklarıyla, olumlu ve güzel yönleriyle tanışma imkanı elde ettiler. Öğrencilerimizin merak ettiği hususlara ve sordukları sorulara samimi, detaylı ve bilgilendirici bir şekilde cevap veren; saygı,sevgi ve vefa duygularının önemi ile ilgili geçmişten ve günümüzden misaller sunan Diş Hekimi Sevinç KASAL öğrencilerin verimli bir ziyaret gerçekleştirmesine katkı sağlamış oldu.

 

                Diş Hekimi Sevinç KASALdaha sonra İmam-Hatip'te okuduğu dönemlerden, üniversite tahsili boyunca yaşadıklarından detaylı bir şekilde bahsetti. İmam-Hatip okullarının bazı dönemler ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, kendilerinin öğrenci olduğu dönemlerde çok ciddi engellemeler ve zorluklarla mücadele ettiklerini anlatan Sevinç KASAL, öğrencilerimiz mevcut durumda çok şanslı ve önlerinin açık olduğundan bahisle bunun kıymetini bilerek örnek bir insan hedefiyle çok çalışmaları gerektiğini öğrencilerimize ifade ettiler. Müdür Yardımcılarımızın da düşüncelerini, fikirlerini ifade ederek öğrencilerimizde gerek meslek ile gerek İmam-Hatip okulları ile, gerek geçmiş ve bugün arasındaki somut farklar ile, gerek örnek bir insan olmanın önemi ile ilgili ifadeleri ziyaret boyunca öğrencilerimizin dikkatini çekti.

 

                Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diş Hekimi Sevinç KASAL her zaman öğrencilerimize kapısının açık olduğunu, onları misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. İdarecilerimizin ve öğrencilerimizin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Kanuni İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)