"Ortam Sanal Kontrolü Sen Al" Projesi

Günümüzde yetişkinler kadar çocuklarımızın da teknolojiden yararlanmaya elbette ihtiyaçları var. Teknolojinin geliştiği bir çağda bundan mahrum olmak elbette doğru olamaz. Ancak teknolojiden yararlanmayı amaçlarken bunu adeta bir zaman geçirme, can sıkıntısını giderme aracı haline getirmemiz bizler için büyük risk taşır. Bağımlılık derecesine gelen kullanım başta zihnimiz olmak üzere, akademik başarı ve sosyal yaşam gibi birçok faaliyetimizi olumsuz yönde etkilemeye başlayabilir. 
Teknolojik araçlarda da bağlı olmak ile bağımlı olmak arasında büyük fark vardır. Bağlı kalındığında yarar, bağımlı kalındığınsa ise zararlar tek tek görülmeye başlanır. Bağımlılık derecesinde teknolojik araçlara ayrılan zaman kişiyi sosyal çevresinden soyutlayabilir, kişinin içine kapanık bir kişilik geliştirmesinde rol oynayabilir, etkili iletişim becerilerinden yoksun olma söz konusu olabilir.   
Donanma Anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak öğrencilerimizin teknoloji kullanımı konusunda ebeveynlerinin de bilgilenmesine yardımcı olmak istiyoruz. Ayrıca velilerimizin, çocuklarında meydana gelen inatçılık, karşıt tepki geliştirme, yersiz ağlama, kişiye ve maddeye zarar verme gibi davranışları bastırmak amacıyla teknolojik aracı ödül gibi sunmalarının da önüne geçmek istiyoruz.

Bu amaçla okulumuz öğretmenleri ve velilerimiz ile "Ortam Sanal Kontrolü Sen Al" Projesi  kapsamında eğitim sunumu gerçekleştirdik.

Davranışsal Bağımlılık Kapsamında "Ortam Sanal Kontrolü Sen Al" Projesi'nin Okul Öncesi'ne yönelik Veli ve Öğretmen seminerleri kurumlarda gerçekleştirilecektir. Sunum içeriğine ve proje yönergesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/41/02/321172/dosyalar/2021_12/13165231_DAVRANISSAL-BAGIMLILIK-VELI-OGRETMEN.pptx

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gölcük Donanma Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)