Otizme Mavi Işık Yak

  2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, otizmli  bireylerin toplumla iç içe sosyal yaşamda aktif bir şekilde yer almasını sağlamak ve toplum içinde  otizmde farkındalık oluşturmak amacıyla kurumumuz Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bir dizi etkinlikler düzenlendi.

   Otizm; erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişi, dil gelişimi ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonlarının gelişmesinde gecikmeleride içeren bir spektrum bozukluğudur. Günümüzde her 59 çocuktan birinde otizm görülmekte ve bu sayı her geçen gün artmaktadır.  Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak amacıyla, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini arttırmakonların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirilmesini sağlamak ve topluma kazandırmak için erken ve nitelikli eğitim büyük önem taşımaktadır.

   2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak; ilçemiz özel eğitim sınıflarında otizmli öğrencilerimize yönelik oyun parkında etkinlikler yapıldı. Otizmli olan özel öğrencilerimiz doyasıya oyun oynayarak eğlendi ve devamında yemeklerini yiyerek etkinlik sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://elbistanram.meb.k12.tr/icerikler/otizme-mavi-isik-yak_7004585.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)