Özel Çekimler Devam Ediyor

Şubat ayında başlayan Özelim Çekimdeyim eTwinning projemiz devam ediyor.

Şubat ayında başlayan Özelim Çekimdeyim eTwinning projemiz devam ediyor.

Daha önce okul sitemizde haberini yaptığımız projemiz okulumuz özel eğitim öğretmenleri Hasan İNCE ve Burcu Yalçın'ın rehberliğinde devam ediyor.

Proje çalışmaları Görsel Sanatlar ve El Becerileri dersinde yer alan '' Beceri analizindeki basamakları izleyerek fotoğraf çeker.'' uzun dönemli amaç çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu uzun dönemli amacı gerçekleştirmek için beceri aşağıdaki 4 temel kısa dönemli amaca bölündü:

  1. 7.1. Çevresindeki nesnelerin fotoğrafını çeker.
  2. 7.2. Çevresindeki kişilerin fotoğrafını çeker.
  3. 7.3. Çevresindeki manzaranın fotoğrafını çeker.
  4. 7.4. Kendi fotoğrafını çeker.

Yukarıda yer alan her bir kısa dönemli amaç da analiz edilerek öğretimsel amaçlara bölündü ve fotoğraf çekme etkinlikleri başladı.

 

Etkinlikler kapsamında yüz yüze eğitim alan öğrenciler sınıflarında, okulun diğer bölümlerinde, okulun yakın çevresinde, uzaktan eğitim alan öğrenciler ise evlerinde ve evlerinin yakın çevresinde nesne, kişi, manzara ve özçekim fotoğrafları çektiler. Çekim etkinlikleri sırasında öğrenciler gözlemlenerek performansları Veri Kayıt Formuna işlendi. Bu forma göre öğrenciler her kazanım sonrasında değerlendirilmiş oldu. Kazanım etkinliklerinin gerçekleştirilmesinden sonra öğrenciler proje sonunda genel değerlendirmeye alınacaklar. Bu değerlendirmede kazanımlara ilişkin karışık çekimler yaptırılacak.

 

Öğrencilerin çektiği fotoğraflardan anketler hazırlandı ve en güzel 5 fotoğrafın seçimi için oylamaya sunuldu. Okulun öğretmen ve diğer öğrencilerince oylama yapılarak en güzel 5 fotoğraf seçildi. Tüm kazanımlardan sonra bu işlem devam etti. Seçilen bu 5 fotoğraf projenin ortak fotoğraf yarışmasına dahil edildi. Her okulun kendi en güzel 5 fotoğrafını yarışmaya sokmasıyla projemizin ortak fotoğraf yarışmalarını düzenledik. Bu yarışmayı da projedeki öğretmenler ve sosyal medya kullanıcılarının oylamasına sunduk. Seçilen fotoğrafları albüm yaparak projenin ilgili sayfalarında paylaşıldı.

 

Ayrıca çekilen fotoğraflar okul panolarında sergilendi. Video ve kolaj yapılarak projenin blogunda ve instagram hesabında paylaşıldı.

 

Projemiz öğrenci değerlendirmeleri sonrasında 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında sona erecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Köse 60. Yıl Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)