Özel Öğrencilerimize Materyal Dağıtımı Yapıldı

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden törenle uğurlanan Özel Çocuklara Özel Materyaller taşıyan tır ilçemiz Elbistan´a ulaştı.

           Ülkemizde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okullarımız bünyesinde açılan; zihinsel, işitsel, görme yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklarımız için materyaller üretilmiştir. Bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlanmıştır.

   Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bireysel özellikleri ve gelişim alanlarındaki ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan materyaller öğrencilerimize yaparak yaşayarak öğrenme  imkanı sunacak, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan desteklemekte, öğretimi yapılan konuların yapımı somutlaştırılmasını sağlamakta ve  böylelikle eğitim-öğretim sürecini kolaylaştırarak  kalıcı hale getirecektir. Bu kapsamda Elbistan ilçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat BAYAZIT, Şube Müdürü Bekir DAL ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızın özel eğitim sınıflarına materyal dağıtımı yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://elbistanram.meb.k12.tr/icerikler/ozel-ogrencilerimize-materyal-dagitimi-yapildi_6933288.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)