"P. A. S. S. 2024 / Permaculture Awareness Secondary School 2024" İsimli Uluslararası Etwinning Projesi Kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü; 'Türkiye Çevre Haftası' Etkinliği

Okulumuzda yürütülen "P.A.S.S. 2024 / Permaculture Awareness Secondary School 2024" isimli uluslararası eTwinning projesi kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü; 'Türkiye Çevre Haftası' etkinliği olarak, Yusuf Kenan Anadolu Lisesi- Samanköy Buhara Ortaokulu- Toki Ortaokulu- Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi- Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu öğrencileri ile

Yeşilyurt Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma Tesisi ziyareti gerçekleştirilmiştir.

 

Ve öğrencilerimize İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ  ve  SIFIR ATIK TEKNİK EĞİTİMİ verilmiştir.

 

Eğitime katılan öğrencilerimize, öğrencilerimizle ilgilenen tesis görevlilerine, eğitimi gerçekleştiren Çevre mühendisleri Ayşe Bekleyici ve Burak Sürücü'ye teşekkür ederiz. 

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ  ve  SIFIR ATIK TEKNİK EĞİTİMİ

 

Amacımız, Gelecek Nesillere Çevre bilincinin aşılanması, topluma faydalı nesiller yetiştirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.

 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak, kaynakların daha verimli kullanılması, israfın önüne geçilmesi, atıkların oluşum nedenlerinin incelenerek atıkların oluşmasını engellemek veya minimum düzeyde tutmak, oluşan atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda daha önce okullarda teorik eğitim alan öğrencilerimizi Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde misafir ederek, tesisle ilgili bilgiler verip uygulamalı eğitim ile gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek amacıyla projelerimizi şekillendiriyoruz.

 

Okullarında teorik,  tesiste uygulamalı eğitim alan Sıfır Atık Gönüllülerine  ‘’ÇEVRE MÜFFETTİŞİ‘’ belgesi takdim edilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Yeşilyurt Malatya Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)