Paydaşlarımızın Dikkatine!!

BESTE PROJESİ - USO ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ RAPOR

1-  Okulumuzda devamsızlık oranlarının azaltılması için öğrenci velileri okula çağrılmış görüşmeler yapılmış ayrıca devamsız öğrenciler rehberlik servisine yönlendirilmiş ve devamsızlık oranında belirgin azalma meydana gelmiştir.

2- Okulumuzda TYT-AYT  sınavları her hafta uygulanmış sınav analizleri yapılarak tek tek öğrenci bazında görüşülmüş ayrıca velilere bilgi verilmiş ve bir önceki sınav ortalamasına göre başarı düzeyi artmıştır.

3- Okulumuzda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çalışmalar BESTE projesi kapsamında düzenli bir şekilde yapılmakta ve sosyal etkinlikler modülüne ve BURBİS sistemine işlenmektedir.

4- İlimizdeki öğretmen motivasyonlarını artırıcı Oku-yorum projesi düzenlenmiş, kahvaltı ve gezi etkinlikleri yapılmış ayrıca her öğretmenin doğum gününde hediye verilmiştir.

5-Okulumuzda öğrenciler arası imkân ve fırsat eşitsizliğini azaltmak için yardımlar yapılmakta ücretsiz deneme sınavlarına girmeleri sağlanmakta ÇEDES kapsamında ailelerine yardım ulaştırılmaktadır.

6-Devamsızlık ve okula uyum sorunu yaşayan öğrenciler mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmiştir.

7-Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimizin kitap okuma, okuduğunu anlama, yazarlık çalışmalarına başlama yeteneklerini artırıcı faaliyetlerde bulunmaları için OKU-YORUM seminerleri düzenlenmiş her gün belirlenen zamanda kitap okuma etkinliği yapılmış ve öğrencilerin şiir kompozisyon yarışmalarına katılımları sağlanmıştır.

8-  TYT-AYT ‘ye yönelik ( 12. sınıf) kazanım değerlendirme sınavları yapılarak, her sınav sonunda kazanım değerlendirme ve çözüm önerileri geliştirilmiş ve sınav analizleri yapılarak eksik konular pekiştirilmiştir

10- Okullarımızda disiplin olaylarını azaltıcı önlemler almak için Önleme Müdahale Yönlendirme Ekibi kurulmuş tespit edilen her olumsuz duruma rehberlik servisi aracılığıyla müdahale edilmiş gerektiğinde disiplin cezası verilmiştir.

11- Ulusal ve Uluslararası proje sayılarımızı artırarak ilimizi projeler ölçütünde ilk sıralara taşımak için BAKA projesi aracılığıyla  Eğlenceli Bilim Atölyesi açılmış, Genç Bizz projesinde yarı finale ulaşılmış, Erasmus projesi kazanılmış ,Tübitak projelerine başvurulmuştur.

14-Sportif ve sanatsal etkinliklere katılım tüm branşlarda gerçekleştirilmiştir.

15-Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile eğitimde iş birliğini arttırıcı Üniversitede 1 Gün Etkinliğine 11.ve 12. Sınıf öğrencileri katılmışlardır.

16-Okullarımızda üst öğrenime hazırlık kapsamında yönlendirme faaliyetlerinin yapmak için Kariyer günleri düzenlenmiş ilimizin önde gelen avukat, kaymakam, doktor, Askeri personel vs. çağrılarak meslek tanıtımları yapılmış ayrıca üniversite tanıtım gezileri düzenlenmiştir.

17-İlimizin tarihi, kültürel zenginliklerini tanıtma konusunda konferans salonumuzda tanıtım slaytları gösterilmiştir.

18-Öğrenci ve veli işbirliğini arttırmak için toplantılar düzenlenmekte sınıf rehber öğretmenleri öğrenci velileri ile telefon görüşmesi yapmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Merkez Burdur Uso Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)