Projemizin İlk Konuğu: Ahmet Mahir Pekşen

Program sonunda Okul Müdürümüz İbrahim KILIÇ, günün anlam ve önemini belirten bir plaketi misafirimiz Ahmet Mahir PEKŞEN’e takdim etti.

Okumanın ve yazmanın dışında interneti ve sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanmaya çalıştığını belirten yazar, başarılı olmak için internetin ve sosyal medyanın esiri olmamak gerektiğini belirterek konuşmasını bitirdi. Program sonunda Okul Müdürümüz İbrahim KILIÇ günün anlam ve önemini belirten bir plaketi misafirimiz Ahmet Mahir PEKŞEN’e takdim etti. Plaket takdimi sonrası kitaplarını imzalayan misafirimiz son olarak da okul şeref defterini imzaladı.

 

Ahmet Mahir Pekşen kimdir?

17 Ağustos 1956 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise tahsilini aynı ilçede yaptıktan sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme-Muhasebe bölümünü bitirdi.

Çeşitli dergi ve gazetelerde, makale, hikaye, deneme ve şiirleri yayınlandı. Yerel - ulusal televizyon ve radyolarda programlar yaptı.

Bazı şiirleri bestelendi.

Türk Edebiyatı Vakfınca düzenlenen 5. Ömer Seyfettin Hikaye Yarışmasında “Annem Yıldızları Sayamaz” isimli hikayesi ile ödül aldı.

Yazarın bugüne kadar yayınlanan eserleri şunlardır; Osman Dede (1981-İstanbul) Bir Gençlik Özlüyorum (l991-Sivas) Bir Yaratan Var Bizi (l993- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları -Ankara) Sevgi Dünyası (1993-Ankara-Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları 3.Baskı) Son Çağa Mühür (l994-Sivas Şura Yayınları) Gönlümdeki Anadolu (1995- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları –Ankara 2.Baskı) İnandım Ve Mutluyum (1997- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları –Ankara 2.Baskı) Kainatın Başşehri –Divriği- (2000-Sivas) Bir Yudum Kepenek Suyu (2001-İstanbul) Annem Yıldızları Sayamaz (2002-İstanbul-Nesil Yayınları) Müjde ve Öğüt (2003-Ankara- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları) Liseliyim Delikanlıyım (2003- TİMAŞ- İstanbul)        

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Başöğretmen Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)