Rehberlik Alan Zümre Toplantıları Gerçekleştirildi

2017-2018 Eğitim Öğretim  Yılı 2. dönem  Rehber Öğretmen Zümre Toplantısı 13.02.2018- 14.02.2018 tarihlerinde Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  toplantı salonunda yapıldı. Toplantı Elbistan  Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Vefa BUĞDAY  ile Elbistan  ilçesinde İlkokul, Ortaokul ve Liselerde görev yapan Rehber Öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan RAM Müdürü Vefa BUĞDAY , toplantıya ev sahipliği yaptıkları için memnun olduklarını ifade ederek açılış konuşması yaptıktan sonra katılımcılara teşekkür etti.Rehber Öğretmenlerin eğitimin kalitesinin arttırılmasında önemli bir role sahip olduğunu belirterek toplantının gündem maddelerini  tek tek değerlendi. Rehberlik Öğretmenleri ile yapılan toplantıların yılda 3 kez değil sene başı ve sonu  şeklinde yapılacağını, çalışmaların değerlendirilip planlamaların zümre toplantılarında yapılacağını ifade ederek tüm  Rehber öğretmenlere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi. 

Toplantının gündem maddelerine geçildi.Rehberlik Hizmetleri Çerçeve Planları ve yeni formlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Okullarda yapılan faaliyetlerle ilgili paylaşımlarda bulunuldu, Rehberlik hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için yapılabilecek çalışmalar için önerilerde bulunuldu. 

Özel Eğitim okul ve sınıfları, destek eğitim odası, Kaynaştırma uygulamaları, Evde Eğitim, Hastane Özel Eğitim Sınıfları, RAM’dan randevu alma, Bakanlık tarafından yeni geliştirilen inceleme formları hakkında bilgi verildi.  Okullarda yaşanan travmatik olaylar sonrası okul Rehberlik servisinin yapması gereken çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Şiddeti ve madde bağımlılığını önleme konularında rehberlik servislerinin çalışmalara önem vermesine değinildi. Rehber Öğretmenlerin okullarda karşılaştığı problemler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Zümre başkan ve yardımcıları güncellendi, yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunullarak toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)