Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketleri ( Riba) ve Rehberlik Hedef Raporları

2019-2020 eğitim- Öğretim yılı okul rehberlik hizmetleri programının hazırlanması, İl  Danışma Komisyonları tarafından İl yerel hedefleri ve Okul özel hedeflerinin belirlenmesi amacı ile bu sene de anketlerin uygulanarak okul geneli Öğrenci, Öğretmen ve Veli sonuçlarının değerlendirilmesi gerekmektedir. 

İlçemiz genelindeki tüm okul ve kurumlarımızda rehberlik hizmetleri için belirlenen genel, yerel ve özel hedeflerin 31 Mayıs 2019 tarihine kadar KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüü´nün ( kmarasram.meb.k12.tr) sitesindeki online rapor giriş bölümü ´ genel, yerel ve özel hedefler´ başlığından sisteme işlenmesi gerekmektedir. 

Okul rehberlik programları için rehberlik ihtiyaçları belirleme anketlerinin öğrenci, öğretmen ve velilere uygulanarak, öğrenci öğretmen ve veliler için oluşturulacak üç ayrı rehberlik ihtiyaçları okul/kurum anket sonuç çizelgesinin birer örneğinin 31 Mayıs 2019 tarihine kadar sadece elbistanrehberlik@gmail.com  adresine EXCELL FORMATINDA mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.  DYS, mebk12 vb. adreslerimize gönderilen sonuölar kabul edilmeyecektir. 

* Öğrenci ve veli formları sınıf rehber öğretmeni, öğretmen formları ise okul rehberlik öğretmeni tarafından uygulanır. Okul rehberlik öğretmeni olmayan okullarda anketlerin uygulanması, veri girişleri ve değerlendirme süreçleri okulda rehberlik hizmetlerinden sorumlu öğretmen ya da yöneticiler tarafından gerçekleştirilir. Sınıf rehber öğretmenleri tarafından RİBA Öğrenci Sınıf Sonuç Çizelgeleri doldurulur ve okul rehberlik öğretmeni tarafından bu çizelgeler birleştirilerek, RİBA Öğrenci Okul Sonuç Çizelgesi oluşturulur. Ayrıca okul rehberlik öğretmeni tarafından RİBA Öğretmen Okul Sonuç Çizelgesi ve RİBA Veli Okul Sonuç Çizelgesi doldurulur. Okul sonuç çizelgelerinde madde ortalamalarının bulunduğu sütun ilgili Rehberlik Araştırma Merkezine elektronik ortamda gönderilir.

 

* Anketlerin uygulanması sürecinde öğrenci, öğretmen ve velilerden isim alınmadığı için veri girişlerinde anketlere numara verilir. Sınıf sonuç çizelgesindeki her anketin girildiği satırdaki sıra numarası anketin üzerine elle yazılır.

  İlgili formlara ulaşmak için  tıklayınız.

 

Yönerge için  tıklayınız.

Okul öncesi kademesi formlar için tıklayınız.

İlkokul kademesi için tıklayınız.

Ortaokul kademesi  için tıklayınız.

Lise kademesi için için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)