Rehberlik Servisinin Tanıtımı

 

Okulumuzda bulunan Okul Rehber Öğretmeni Şilan YILDIZ tarafından 1. sınıf öğrencilerine  "Rehberlik Servisinin Tanımı" hakkında bilgilendirme çalışması yapmıştır. Öğrencilere okul içerisinde ya da sınıf içerisinde yaşadıkları problemleri çözmekten yana sıkıntı yaşadıklarında biz rehber öğretmenlerine rahatlıkla anlatmaları gerektiğini ve ortak noktada buluşup, çözüm odaklı düşüp bir sonuca varabileceğimiz hakkında bilgilendirme yapıldı. Rehberlik Servisine geldiklerinde rahat bir şekilde konuşmaları ve olayları olduğu gibi anlatmalarının çok önemli olduğu noktasında bilgi verildi.

Öğrencilere sınıf içerisinde görseller yardımıyla  uygulamalı bir şekilde Rehberlik Servisi Tanıtımları yapıldı. İlk olarak "Gökkuşağı Balığı" hikayesi kuklalar yardımıyla görsel bir şekilde anlatıldı. Daha sonrasında hikaye hakkında öğrencilerle konuşulup analiz edildi.  Duyguları görseller aracılığıyla tanıtıldı. En sondaysa "Rehber Öğretmenim Bana Yardım Eder..." boyama çalışması öğrenciler tarafından boyandı.

Rehberlik Servisinin yegane amacı, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline getirmeden çözmelerine yardımcı olmak. Kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amaçlarımızdan biridir.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Van Edremit Kazım Karabekir İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)