Resfebe Yarışması

Okulumuzdaki öğrencilere, günümüzün yaygın zeka oyunlarından biri olan "resfebe" yarışması yapıldı. Her sınıf kademesinden 3 öğrencinin katıldığı yarışmada 12.sınıf öğrencilerimiz birinci oldu. Resfebe oyunu sayesinde öğrencilerimiz hem eğlenceli vakit geçirdiler hemde soruları cevaplandırmak için zihinsel yetilerini geliştirme şansı buldular. Yarışmayı hazırlayan Ayşegül ERHAN ve Burcu TAŞ öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 

 

RESFEBE NEDİR?

Sözcükler, sözcük parçaları ya da sözcük gruplarını harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesi kökleri orta çağa kadar uzanan bir ima, dokundurma, kinaye aracıdır. Rebus ismi verilen bu uygulama günümüzde zekâ oyunu olarak kullanılmaktadır ve Köksal Karakuş, "resim" ve "alfabe" kelimelerini birleştirerek bu oyunlara Türkçe resfebe adını vermiştir. Çözüm aşamasında zihinsel gelişime katkısının yanı sıra resfebe üretiminin de zihinsel gelişime katkısı büyüktür.

 

Resfebe hazırlanmasında aşağıdaki gibi pek çok farklı teknik kullanılmaktadır:

  • Resimleri kullanılan nesnelerin isimleri
  • Resimlerdeki nesnelerin isimlerine harf ya da kelime parçalarının eklenmesi ya da çıkarılması
  • Harf ve sayıların farklı renklendirilmesi ile kullanılan rengin adının harf ya da sayıya eklenmesi
  • Resim ya da sözcük parçalarının "ters", "yan", "dik" vb. konumlandırılması ve bu konum bilgisinin de resim veya sözcük ile kullanılması.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Göynücek Şehit Erkan Karaçoban Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)