Rhythm Street E - Twinning Projesi

Emine YAPICI öğretmenimizin de  katılımcı olduğu,8 farklı ülkedeki öğretmenlerin de dahil olduğu YENİ BİR E-TWİNNİNG PROJESİ uygulanmaya başladı..Bu ay müzik insanı sevgili Barış MANÇO  şarkıları ve canlandırması yapılarak projeye başlayan Emine YAPICI öğretmenimize başarılar diliyorum.

PROJE HAKKINDA ;Okul öncesi çocuklar dünyayı keşfederken evrensel müzikten yararlanırlar. Küçük çocukların dünyaya adaptasyonunda tartışılmaz yeri olan ritim orff ve beden perküsyon çalışmaları eşliğinde projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımıza Ukulela, ritim çubukları ve orff enstrümanlarına yer verirken 21. yüzyıl becerilerini atlamayarak teknoloji oyunları ve kodlama çalışmaları ile zenginleştirip yaratıcılıklarına farklı bir bakış açısı kazandıracağımızı düşünüyoruz
HEDEFLER
Duyguları farklı şekillerde ifade etme yeteneği Müzik ve drama eşliğinde dinlediklerini canlandırabilme becerisi kazanır. Kendini başkasının yerine koymak ve duygularını ifade etmesini sağlamak Çocukların hayal gücünü geliştirmek Orff, beden perküsyonu ile kodlama ve teknolojiyi entegre ederek multidisipliner bir yaklaşım benimsiyor.
ÇALIŞMA SÜRESİ
Öğretmenlerin ortak kararlarıyla şarkıların belirlenmesi Ayda bir müzik insanı ile tanışın Her antrenmanın başında vücut perküsyonlu ısınma egzersizleri yer almaktadır. Bu şarkıları ukulela ile söylemek, Aynı şarkının ritim enstrümanları kullanılarak icrası Şarkının içeriğinin temasına uygun kodlama çalışmalarına yer verilmesi Aylık teknik araçlarla müzik oluşturma.
BEKLENEN SONUÇLAR
Çocuğun gelişen ritim duygusunun yarattığı ürünleri görmek. -Çocukların estetik ve sanatsal düşünme becerilerinin gelişimini görmek. Çocukların yeni bir müzik aletini tanıyarak ritimle şarkı söylemelerini sağlamak. Müzik insanlarını tanımak ve tanıtmak. Proje sonunda ritim aletleri sergisi oluşturmak

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gölcük Gölcük Şirinköy Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)