Rotamız Stem Nisan Faaliyetleri

Rotamız STEM Nisan Faaliyetleri

Nadide-Ahmet Balaban Anaokulu olarak 100 öğrencimiz 6 öğretmenimiz ile Nisan ayı Steam projemizi uyguladık.

Dikkat Çekme aşamasında Fen merkezine denizde yaşayan hayvanların maketleri yerleştirildi. Kirli, temiz deniz ve sahil asıldı. mavi deniz şarkısı ile öğrenciler karsilandi. Öğrencilere fen merkezindeki görselleri inceleme fırsatı verildi. Konu ile ilgili video izletildi ve sohbet edildi. Ardından sınıf birkaç gruba ayrılarak kirli ve temiz deniz resimleri çizildi ve slogan hazırlanarak sergilendi.

Keşfetme aşamasında çocuklarla Deniz temizleme deneyi yapıldı tüm çocukların denemesine fırsat verildi ve kum saati ile süre tutuldu. Temizleme işleminin ne kadar zaman aldığı ve zorluğu hakkında sohbet edildi.

Açıklama aşamasında kıyılarda ki ve denizlerdeki  çöplerin neler olduğu, bunları kimlerin temizlediği, toplanan çöplerin nasıl geri dönüştürüleceği konularında sohbet edildi. İlgili videolar izletildi ve interaktif oyun olan geri dönüşüm oyunu oynamalarına yardımcı olundu. Çöpleri topluyorum adlı drama ile pekiştirildi.

Derinlestirme aşamasında ise Sahilin Kahramanı Kaplumbağa adlı hikaye anlatilarak proplem durumuna değinildi.  Çözüm için üretilen fikirlerin kabataslak çizimi yapıldı. Gerekli malzemeleri kullanarak çizdikleri ürünlerin üç boyutlu maketleri yapıldı. Her grup projelerini arkadaşlarına anlatarak sunumunu yaptı ve değerlendirme yapılarak Nisan ayı projesi tamamlandi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Korkuteli Nadide - Ahmet Balaban Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)