Rpd Program Hazırlama - Yerel Hedefler Belirlendi

RPD RROGRAMI HAZIRLAMA-YEREL HEDEFLER BELİRLENDİ

RPD Programı hazırlayabilmek için ihtiyacımız olan İlimize ait yerel hedefler 24 Eylül 2020 Perşembe günü belirlenmiştir. 28 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren bütün okullarımızın yıllık planlarını hazırlamaları gerekmektedir. Planların son gönderim tarihi 09 Ekim 2020 Cuma günüdür.

GENEL HEDEFLER:

1-      1. Psikolojik Sağlamlık

2-     2.  Bilinçli Teknoloji Kullanımı

YEREL HEDEFLER:

1-      1. Okul Başarısını Artırma

2-      2. İletişim Becerileri

Okulunda Psikolojik Danşman/Rehberlik Öğretmeni bulunan okullarımızın planları hazırlanıp okul müdürüne onaylatıldığı takdirde E-Rehberlik Sistemi üzerinden otomatik olarak kurumumuza gelmektedir. Bu okullarımızın DYS'den plan göndermelerine gerek yoktur.

Ama okulunda rehberlik öğretmeni olmayan ve E-Rehberlik Sistemine henüz entegresi yapılmayan okullarımızın planlarını eski sistem üzerinde EXCEL formatında hazırlayarak DYS üzerinde kurumumuza göndermeleri gerekmektedir.

Aşağıda hangi okulların nasıl göndereceği yıllık takvimde açıklanmıştır.

Önemli: Programlarımızı oluşturuken tüm senaryoları düşünerek planlama yapmada fayda var. Planımızdaki çalışmalarımızı yüzyüze ve uzaktan olabilecek şekilde düzenlemeliyiz. Örneğin açıklama kısmına Yüzyüze: Seminer / Uzaktan: Broşür/Video/Sunu paylaşımı gibi açıklamalar yaparsak 2 alternatifli bir planımız olmuş olur. Her duruma hazırlıklı oluruz.

Not: Okulunda Psikolojik Danşman/Rehberlik Öğretmeni bulunmayan okullarımız özel düzeyde hedefleri belirlemeyeceklerdir.

Tüm okullarımızın bu hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

FORM HARİTASI: https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_05/21151730_FORM_HARITASI_21.05.19.pdf

SUNUM SİSTEMİ: https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_09/02102850_GUNCEL_EK-1_MEB_SUNUM_SYSTEMY_31.08.2020.xlsx

YENİ SINIF REHBERLİK PROGRAMI: https://orgm.meb.gov.tr/www/sinif-rehberlik-programi/icerik/1362

OKUL ÖNCESİ VE 1. SINIFLAR İÇİN YENİ ÖRNEK REHBERLİK ETKİNLİKLERİ: https://orgm.meb.gov.tr/www/okul-oncesi-ve-ilkogretim-1-sinifa-devam-eden-ogrencilerimiz-icin-4-haftalik-sinif-rehberlik-etkinlikleri-yayinlandi/icerik/1453

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Kadirli Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)