Sağlıklı Beslenerek Vücuda, Türkçeyi Doğru Kullanarak Geleceğe Yatırım Yaptılar

Dereköy  İlk ve Ortaokulundaki öğrenciler, Türkçenin doğru kullanılmasıyla ilgi yaptıkları proje için seferber oldu.

Dereköy İlkokulu ve Ortaokulu Kütüphanecilik ve Kooperatifçilik Kulübü öğrencilerinin işbirliğiyle başlatılan "Hem Sağlıklı Beslen, Hem Türkçeyi Doğru Öğren" projesi öğrencilerden büyük ilgi gördü.  Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalarda "Okul kantinlerinden sağlıksız gıdaları çıkarttık. Kantinde satılan hiçbir etiketli ürün, ailece yapılmış bir kahvaltının yerini tutamaz." sözlerini okulun ilk açıldığı günden beri okul kantininde sağlıksız gıdalar satmayarak destekleyen Dereköy İlk ve Ortaokulu bu güzelliğe dilimiz kimliğimizdir deyip kelimelerin yazılışını doğru öğrenmek ve kullanmak için dikkat çeken projelerini uygulamaya koydu.  

Öğrencilerin Türkçedeki bazı kelimeleri yanlış kullanması sebebiyle Kütüphanecilik ve Kooperatifçilik Kulübü öğrencilerinin işbirliğiyle başlatılan 'Hem Sağlıklı Beslen, Hem Türkçeyi Doğru Öğren' projesi kapsamında kulüp öğrencileri okul kooperatifinde satılan sağlıklı gıdaların üzerlerine kelimelerin doğru ve yanlış yazılımlarını yapıştırdılar. Okul kooperatifinden alış-veriş yapan öğrenciler ürünlerin üzerlerindeki kelimelerin hem yazılışını öğrendiler, hem de beslendiler.

Görüşlerini aldığımız Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU, " Dil ekmek gibi, su gibi günlük yaşamımızın içindedir ve soluduğumuz hava gibi bizi sarar; bundan dolayı onun varlığını hemen hemen hissetmeyiz. Gerçekten dil, üzerinde yaşadığımız toprak gibi ürünlerini sessizce bize sunar ve bizler bu sonsuz bahçenin meyvelerini sadece toplarız. Aslında dilimize, daha fazla ilgi ve özen göstermemiz gerektiği kanısındayım. Öğrencilerimize bu projemizle yanlış bildikleri kelimelerin yazılışlarını merak uyandırarak öğretmek istedik. Öğrencilerimiz okul kooperatifinden aldıkları sağlıklı gıdalarla hem  besleniyorlar, hem de gıdaların üstündeki kelimelerin doğru ve yanlış yazılışlarını okuyarak öğreniyorlar. Projemiz öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Desteklerinden dolayı Kooperatifçilik kulübüne teşekkür ederim." dedi.

Kooperatifçilik Kulübü Rehber Öğretmeni Taner ULUTÜRK, " Bu proje çocuklarda büyük bir merak uyandırdı. Etiket yapıştırdığımız gıdalara talepte artış gözlendi. Kütüphanecilik kulübü Rehber Öğretmeni Habibe DOĞRUOĞLU'na teşekkür ederim" dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)