Salgın Önlemleri

SALGINDAN KORUNMA YOLLARI

Omicron varyantı, diğer varyantlara göre daha kolay bulaşma kabiliyetine sahip .Virüsün bulaşması ise salgının ilk başladığında olduğu gibi solunum yoluyla, hasta kişilerden temas yoluyla ve hastaya ait vücut sıvılarına temas yoluyla gerçekleşmektedir.Burun akıntısı hafif ateş kas ağrıları öksürük önemli bulgulardandır.

HASTALIK BAŞLANGICINDAN  BU YANA OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER:

Okulumuzda var olan önlemler daha önce de sizlerle paylaşılmıştı ancak  vaka sayılarının çok arttığı bu günlerde tekrar paylaşmak istedim.SAĞLIKLA KALIN;MASKE;MESAFE KURALINA DİKKAT EDİN.

* Eğitim ve çalışma ortamları, fiziksel mesafe kuralları gözetilerek düzenlenmiş, her alanda maksimum kaç kişi bulunabileceği belirlenmiş ve işaretlemeler yapılmıştır.

*Tüm çalışan ve öğrencilerin maske takmaları zorunludur.Öğrencilere ateş ölçümü yapılmaktadır.

*Her sınıfta hijyenik atıklar için (maske, mendil vb.) temas gerektirmeyen, üstü kapalı ve pedallı hijyen çöp kovası konulmuştur.

*Okulumuzun  tüm kullanım alanlarındaki kapı ve pencereleri (sınıf, tuvalet,vb.) okulun havalandırması, temas ve bulaşma riskini azaltmak amacı ile tüm gün açık tutulmaktadır.

*Okulumuzun tamamında; kapı kolları, elektrik düğmeleri,  masa üstleri, vb. el temasının yoğun olduğu yüzeyler sık sık su ve deterjanla temizlenmekte, 1/100 sulandırılmış hipoklorit (çamaşır suyu) esaslı yer yüzey dezenfektan uygulaması ile dezenfeksiyonu yapılmaktadır.

*Tüm tuvalet ünitelerindeki musluklar sensörlü, çöp kutuları pedallıdır.

*Büyük kalabalıklar oluşturulmasını önlemek için okuldan alma/okula bırakma saatleri farklı olacak şekilde düzenleme yapılmıştır.

*Yemek saatleri okulun fiziki kapasitesi göz önüne alınarak, öğrencilerin çapraz oturma düzeninde oturmaları ve farklı zamanlarda  yemek yemeleri sağlanmıştır yüksek  tavan özelliğine sahip olan olan havalandırılabilir okul salonunda uygulanmıştır.BUNUNLA BİRLİKTE TÜM SINIFLARIN KENDİ SINIFLARINDA YEMEK YEMELERİ YÖNÜNDE YENİ BİR ÖNLEM UYGULANMAYA KONULMUŞTUR.

AİLELERİN YAPMASI GEREKENLER

*Okul giriş ve  çıkış saatlerinde kartı okutunca merdivenin altında bekleyiniz,birbirinize yakın durmayınız.

*Öğrencinizin okuldan yaşlı aile fertleri tarafından alınmasını önleyiniz (örneğin büyükbaba,büyükanne ).

*Sınıfınıza ait giriş çıkış saatlerine uyunuz.

*Okul çıkışI çocuklarınızın maskesiz dolaşmasına izin vermeyiniz,arkadaşları ile olan yakın temastan kaçınmalarını sağlayınız.

*Maske kullanımında örnek olunuz,maske atıklarının okulumuz kapısında bulunan MASKE ATIK KUTUSUNA atınız.

*Grip vb. diğer solunum yolu enfeksiyonlarında olduğu gibi, sizde veya çocuğunuzda belirtiler görülmeye başladığında, tıbbi yardım almak için erkenden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz .

*Hastalığın başkalarına yayılmasını önlemek için iş yeri, okullar, toplu taşıma araçları gibi halka açık yerlere gitmekten kaçınmaya çalışınız.

*Hasta olduğunuzda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı, evde kalmalısınız.Çocuğunuzda olası bir davranış  değişikliği olduğunda bir uzmandan yardım almanızı önerilmektedir.Ayrıca okul web sayfamızda "Salgın Döneminde  Psikolojik Sağlamlık bilgileri paylaşılmıştır okumanızı tavsiye ederiz.

 *İnsanlarla toplu olarak bir arada bulunduğunuz kamuya açık alanlarda yüz maskesi kullanmalı,ağzınızı ve burnunuzu kapatmalısınız.

*Sıklıkla dokunduğunuz yüzeyleri temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz.

*Öksürürken veya aksırırken dirseğinizin iç kısmıyla ya da kâğıt mendil kullanarak ağzınızı ve burnunuzu kapatmalısınız.

*İnsanlarla doğrudan temasta bulunmaktan (el sıkma, sarılma vb.) kaçınmalı, selamlaşmanın alternatif yollarını bulmalısınız.

*Çocuğunuza sık sık el yıkamayı, öksürürken veya hapşırırken ağzını dirseğin içiyle veya mendille kapatmayı, daha sonra mendili hemen kapalı bir çöp kutusuna atmayı, ellerini düzgün bir şekilde yıkamadığı takdirde elleriyle gözlerine, ağzına veya burnuna dokunmaması gerektiğini öğretiniz.

                                                                                                                                                                    OKUL İDARESİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Gölcük Gölcük Şirinköy Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)