Sanal Tur Gezintileri (Bursa Yaşam Kültürü Müzesi)

Bursa ilimiizin güzelliklerini,kültürünü, tarihini öğrencilerimize ve velilerimize  sanal turlarla tanıtmaya devam ediyoruz. Bugünkü sanal tur gezintimiz; Bursa Yaşam Kültürü Müzesi...Görmeniz, gezmeniz dileğiyle.

Bursa Yaşam Kültürü Müzesini sanal turla gezmek için tıklayınız.

18.yy Geleneksel Tük Mimarisinin güzel bir örneği olan bu tarihi konak ,Bursa'da  deri tabakhaneleri  olan ve Bursa'ya ilk trikotaj makinelerini getiren  Hasan Eşref Efendinin  ailesi için yaptırmış olduğu bir yapıdır.  Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesine geçen bu tarihi konağın restorasyonu aslına uygun olarak yapılmış  olup 2018 yılında Bursa Yaşam Kültürü  Müzesi olarak Bursa'ya ait değerlerin yaşatılması tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına Bursa'ya kazandırılmıştır.

YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN EN ÖNEMLİ UNSURLAR; GELENEKLER VE GÖRENEKLERDİR.

 

    Bursa'nın geleneksel yaşam kültüründe unutulmakta olan örf ve adetlerin canlandırmalarla anlatıldığı  müzede  aynı zamanda geleneksel hayatta kullanılan objeler ve sahnelerde izlenime sunulmuştur. Tarihi bu konakta çeyiz geleneğinden sünnet adetlerine, misafir ağırlamadan hacı tehniyelerine , hamam kültüründen Gezek kültürüne kadar Bursa'nın  yaşam kültürünü yansıtacak pek çok konu işlenmiştir. Yapının hem sofa hem de odalarında yaşayan müze anlayışıyla geçmişi yansıtan etkinlikler  bu alanlarda yapılmaktadır

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İnegöl Akhisar İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)