Sanata Evet Ekibinin, Okulumuz İçin Davet Ettiği İlk Misafir; Balerin ve Tiyatrocu Aylin Yıldız!

Sanata Evet Ekibimizin  okulumuz için hazırladıkları aylık sanat bülteninin ilk sanat dalı baleydi. Baleyi tanıtıcı bir pano hazırlayan ekibimiz, bu ay ki sanat dalında ülkemizde ve avrupada bir çok esere imza atan , balerin ve tiyatrocu AYLİN YILDIZ'ı konuk ediyor. Aylin YILDIZ öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle zoom üzerinden yapacağı programda bale ve tiyatro sanatı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır.

Buluşma 18/01/2023 Çarşamba günü saat 20.00 da gerçekleşecek. Buluşma için gerekli zoom bilgileri, sınıf öğretmenleri tarafından seçilecek olan ilgili ve meraklı öğrencilere o gün içinde verilecektir.

AYLİN YILDIZ

Aylin YILDIZ; 5 Kasım'da İzmir'de, iş insanı ve doğal taş uzmanı olan bir anne ile yüksek kimyager ve yine iş insanı olan bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ailesinin işi gereği yurt içinde ve yurt dışında birçok yerde bulunmuş, yaşamış, eğitimler almıştır.

Tiyatro, sinema, profesyonel bale, kültür ve sanat alanlarında ülkemizi temsil etmiş bir devlet sanatçısı olan Aylin YILDIZ; "Uluslararası Umut Vadeden Genç Oyuncu" ödülü ile "Rome&London Opera Best Drama Dancer" ödüllerini almış ve uzun yıllar bu alanda üstün başarılara imza atmıştır. Geçirdiği bazı kaza ve hastalıklar nedeniyle mesleğinden ve günlük hayat rutinlerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Bu süreç içerisinde ailesinin katkılarıyla, yine ailesinin de içinde olduğu "madencilik, kimya, kristaller, gemoloji (değerli taş bilimi)" alanlarına yönelmiştir.

Sidney, Roma, Santorini, Londra ve İstanbul gibi şehirlerde uzun yıllar yaşamıştır. Kendine ait ürünler geliştirmiş ve danışanlarının beğenisine sunmuştur. Kendine ait atölyesi bulunan gemoloğumuz( değerli taş bilimcisi); doğal taşlar ve kendi özel tütsü demetlerini geliştirerek bunları kristal şifa etkileşimi, doğal taş etkileşimi ve natal harita( astrolojiye dayanan doğum haritası) çalışmalarında kullanmıştır. Bu çalışmalarıyla da üstün başarılar elde etmiş, patentli ürünler geliştirmiş ve hizmete sunmuştur.

Şu anda Mimar Sinan Akademide uluslararası sertifika programları veren Aylin YILDIZ, aynı zamanda Mimar Sinan Akademinin uluslararası astroloji ve gemoloji bölüm başkanıdır. Bunun dışında özel çalışmalar gerçekleştirdiği kendi kurduğu bir atölyenin yanı sıra kendi seminerleri, kitapçıkları, eğitimleri, ürünleri, çalışmaları için küçük bir kuruluşu da vardır. "Çakralar" ve "Doğal Taş Etkileşimi" adında iki adet kitabı mevcuttur.

HAKKINDA

·        Miss Face of The Worldde , Miss Beauty face of the World (2010) (Dünya Yüz Güzeli)

·        İstanbul Devlet Opera ve Balesinde balerin.

·        Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığında kültür elçisi (2010-2017)

·        İstanbul Kültür Sanat Vakfında yaratıcı sanat direktörü.

·        Sydney Üniversitesinde tiyatro eğitim aldı.

·        Sarajevo Üniversitesinde bilim üzerine master yaptı. (2015)

·        Bristol Üniversitesi Felsefe, Astroloji ve Parapsikoloji okudu.

·        Crystal Healing Schoolda eğitimler aldı.

·        Bilkent üniversitesinde tiyatro ve sahne sanatlarında okudu.

·        Astroloji Üniversitesi mezunu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kozlu Kozlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)