Sarıca Köyünde Öğretmen Öğrenci ve Köy Sakinleri İle Düzenlediğimiz Geleneksel Türk Okçuluğu Kursumuz Şölen Tadında Bir Günle Sona Erdi

Sarıca Köyünde Usta Öğretici Osman TÜRK hocalığında 04.06.2021 tarihinde başlattığımız "Geleneksek Türk Okçuluğu" kursumuzu son gününde ziyaret ettik ve kursu şölen tadında bir günle sonlandırdık.

Kursumuzda, Kursiyerlerimiz; Ok Hocası Osman TÜRK  eşlinde Sarıca Köyü Terelik mevkiinde doğa ile içe uygulamalı eğitim aldılar. Kursiyerler; duruş, okun takılması, kirişin tutulması, kabzanın tutuluşu, çekiş öncesi pozisyon, tam çekiş, nişan alma, bırakış ve hedefi vurma gibi bütün aşamaları öğrendiler. Çocuklar, büyük bir heyecanla ok atmak için sıralarını beklerken, eğitmenlerinin söylediği her şeyi harfiyen yerine getirerek "Ya Hak"  nidaları ile oklarını attılar.


Kursumuza Sarıca Köyünde görev yapan Sarıca Ortaokulu Öğretmenleri, Sarıca Köyü İlk/Ortaokulu Öğrencileri ve köy sakinleri büyük bir ilgi ile başladılar. Aynı ilgiyle devam eden kursumuz, kurs öğrencilerimiz ve Gürün Halk Eğitimi Merkezi idarecilerinin katılımıyla  06.08.2021 tarihinde son buldu.



Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gürün Gürün Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)