Şavşat Anadolu Lisesi Sınav Öncesi Moral ve Motivasyon Gezisi

 

 

    Şavşat Kaymakamı Sayın Emre Yalçın’ın yönlendirmesi ve destekleri ile Şavşat Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin üniversite sınavları öncesi ilgi, istek, moral ve motivasyon düzeylerini artırmak amaçlı Erzurum iline gezi yapıldı.

 

 

 

      Şavşat Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, okul idaresi ve okul aile birliği tarafından moral motivasyon gezisi düzenlendi.

      Şavşat Kaymakamı Sayın Emre Yalçın’ın yönlendirmesi ve destekleri ile Şavşat Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin üniversite sınavları öncesi ilgi, istek, moral ve motivasyon düzeylerini artırmak amaçlı Erzurum iline gezi yapıldı.

     Öğrenciler, Okul Müdürü Selahattin İşçi, okul müdür yardımcısı Nimet Sarı, okul öğretmenlerinden Deniz Tireli, Büşra Artut ve Ayşenur Gül, Okul Aile Birliği Başkanı Atanur Atabek ve yönetim kurulu üyelerinden Oktay Tekin, Turgay Yazar ile birlikte Erzurum iline gezi düzenledi.

     28 Nisan 2018 Cumartesi günü sabah erken saatlerde Erzurum iline hareket eden 70 kişilik ekip Yusufeli ilçesinde kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrasında, önümüzdeki yıllarda sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde kısa bir gezi yapıldı. Daha sonra Erzurum’a gitmek üzere hareket eden gezi ekibi, Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Şelalesini gezdi. Öğlen saatlerinde Erzurum il merkezine ulaşan gezi ekibi Palandöken dağına çıkarak burada Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanlığı tarafından ikram edilen muhteşem bir öğlen yemeği, turistik Snow Hotel´de afiyetle yenildi.

     Yemek sonrası, Erzurum Valiliğince görevlendirilen profesyonel kokartlı rehber Ömer Deniz Haşiloğlu nezaretinde Erzurum’un tarihi yerleri Aziziye Tabyası, Nene Hatun mezarı, Çifte Minare, Abdurrahman Gazi Cami ve türbesi gibi bazı mekânlar gezilerek öğrenciler bilgilendirildi. Gezinin serbest bölümünde ise öğretmen ve öğrenciler bazı alış-veriş merkezlerini gezme imkânı buldular.

     Gezinin tamamlanması ile birlikte Erzurum Valiliği’nin talimatı ile akşam yemeğinde meşhur cağ kebabın mucidi Kenan Koç’un Koç Kebap salonunda doyasıya cağ kebap, soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra meşhur Erzurum kadayıf dolması tatlısı ikram edildi. Gün içerisinde il dışında olan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu akşam yemeği sırasında, yemekte gezi ekibi ile birlikte olan Valilik Özel Kalem Müdürü Suat Doğan’ı telefonla arayarak öğretmen ve öğrencilere selam ve sevgilerini iletmesi, öğretmen ve öğrenciler tarafından alkışlarla, mutlulukla karşılandı.

    Atatürk Üniversitesi’nin bazı fakültelerini gezen ekip üniversite havasını koklayarak, sınıflarda sıralara oturarak hayal dünyalarını güçlendirdiler. Atatürk Üniversitesini gezen öğrenciler “ Sınıflarda sıralara, orada okuyanlarla yan yana otururken bir anda kendimizi üniversiteli zannettik. Çok güzel bir duyguydu. Bir an çıkmak istemedik. Erzurumun’un soğuk havasında oradaki öğrencilerin bize anlattıkları ile içimiz ısındı. Bu gezi daha önce yapılmış olsaydı, çalışma azmimiz ve kararlılığımız artardı. Bundan sonra önümüzdeki zamanı iyi değerlendireceğiz. Bu gezi çok verimli oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dediler.

    Gezi sonrası açıklama yapan Okul Müdürümüz Selahattin İşçi “ Sınav öncesi 70 öğrenci ile yapılan gezinin öğrencilere büyük katkılar sağladığını, moral ve motivasyonlarını arttırdığını” söyledi. Gezi sonrasında öğrencilerimizin bu gözde okulları kazanmak için daha büyük bir istekle çalışacağını umduğunu anlatan İşçi “Böyle gezileri çok önemsiyoruz. Gerek gösterilen yakın ilgi gerekse okulların fiziki şartlarından, donanımlarından, sportif ve sanatsal imkanları hakkında öğrencilerimizin bilgilendirilmesinde, gezinin ulaşım kısmında yardımcı olan, Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu’na, Şavşat Kaymakamı Sayın Emre Yalçın’a, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e, Şavşat Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sinan  Öztürk’e, Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Besim Özcan’a, Yargıtay Başkanı Özel Kalem Müdürü Sayın Yücel Küçükaltun’a, Erzurum Valiliği Özel Kalem Müdürü Sayın Suat Doğan’a, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, ikili ilişkileri kurarak yemek ve diğer hizmetleri almamızı sağlayan TV Program yapımcısı ve sunucu Nurbay Usta’ya, Karaca İnşaat adına Bahadır Karaca’ya, İş adamları Soner Topçu ve Bayram Özcan’a, Okulun idareci ve öğretmenlerine, Okul Aile Birliği Başkanı Atanur Atabek, Oktay Tekin ve Turgay Yazar’a, Erzurum ili Osmanlı Eğitim-Sen Sosyal işler Başkanı Cihat Giray ve Osmanlı Eğitim-Sen Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Elik’e, Profesyonel kokartlı rehber Ömer Deniz Haşiloğlu’na, geziye katılan öğrencilerimize ve her zaman bizlerin yanlarında olan ailelerine, bu gezide güvenli bir şekilde rahat bir yolculuk yaptığımız Karagöl Turizm Tur şirketine teşekkür ederiz” diye konuştu.

      Okul Aile Birliği Başkanı Atanur Atabek de bu gezide kendilerine destek olanlara tek tek teşekkür ederken “ Amacımız sınav öncesi öğrencilerimizin moral motivasyonlarını artırmaktı. Bunda da amacımıza ulaştık diye düşünüyoruz. Öğrencilerimiz hem eğlendi, hem öğrendi ve hem de gezdiler. Atatürk Üniversitesini gezerken öğrencilerimizin yüzüne baktığımda, çok farklı düşünceler içerisinde olduklarını hissettim. Öğrencilerimizin başarılarında bu gezinin faydalı olacağına inancım tamdır. Başarıyı yakalamak için Okul ve ailenin işbirliği çok ama çok önemlidir. İşte bu gezi de, bu işbirliğinin ürünüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

       Gezide öğrenciler yer yer akordeon eşliğinde halaylar çekip horon oynadılar, türküler söylediler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Artvin Şavşat Şavşat Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)