Saygı ve Özlemle. . .


Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ü ölümsüzlüğe uğurlanışının 84. yılında özlem, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her kösesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğrasan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yasaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelenin tüm şehit ve gazileri ile vatan, millet ve kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Serkan ARSLAN

Atatürk Ortaokulu Müdürü

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Babaeski Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)