Şehit Hasan Aydoğdu Şehadetinin 7. Yılında Anıldı

             Okulumuzun ismini aldığı şehidimiz Hasan AYDOĞDU şehadetinin 7. yılında okulumuzda etkinlik ve dualarla anıldı.

             Şehidimiz 1 temmuz 1990 tarihinde Adıyaman Merkez Varlık Mahallesinde dünyaya geldi. Babası Hacı Yusuf Aydoğdu serbest meslek sahibi, annesi Fatma Aydoğdu ise ev hanımıdır. Sırasıyla Atatürk İlkokulu, 50. Yıl Ortaokulu ve açık lise ile öğrenimini tamamlayan Şehit Hasan AYDOĞDU, askerliğini İzmir Foça ve Bingöl'de yaptıktan sonra 2012 yılında sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev almıştır. 9 Ekim 2016 tarihinde Hakkari ili Şemdinli ilçesi Durak jandarma karakoluna PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit olmuştur. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

            Anma etkinlikleri kapsamında şehidimizin ailesi okulumuz idareci ve öğretmenleri tarafından ziyaret edilmiştir. Okulumuz konferans salonunda icra edilen ve Adıyaman Askerlik Şubesi Başkanı ve beraberindeki askeri heyetin katılım sağladığı programımız; saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şehidimizin fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ilahiler şiirler ve hatim duasının ardından şehit ailesi ile beraber yapılan şehitlik ziyaretinde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile tamamlanmıştır. 

              Programın hazırlanmasında emeği geçen okulumuz idarecilerine ve meslek dersleri öğretmenlerimiz Rahime KARADENİZ ve Hatice Nesrin ÖZER hocalarımıza teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Şehit Hasan Aydoğdu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)