Şehit Hasan Güçlü Öğrencileri Tiyatro Sahnelediler

Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Leyla Kavak ve Erdoğan Yılmaz  yönetiminde  Muzaffer İzgü'nün " Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz ?" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyuncu kadrosu Ayşegül Karadayı, Aslı Nazlı Kaya, Damla Biçer, Evra Ceren Muzaç, Emirhan Bahar'dan oluşmaktadır. Pandemiden sonra yoğun geçen eğitim öğretim yılı biterken öğrencilerin kısa sürede hazırlanarak sahnelediği oyun büyük beğeni aldı.

 

Tek perde olarak sahneye konulan oyunda; eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce 43 yaşındaki hiç evlenmemiş kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış kızın yaşadıkları sahneye yansıtıldı. Oyun da, aynı zamanda "evlilik" meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne serildi.

 

Gösteri sonrasında Müdür Yardımcısı Hatice Gencer  "Burada bizleri tiyatro ile buluşturan  öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Böyle yetenekli öğrencilerimiz ve rehberlik eden öğretmenlerimiz oldukça sanat ışığımız hep aydınlık kalacaktır" dedi.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden mizah yazarı Muzafer İzgü'nün kaleme aldığı bu oyun, güncel konusu ve etkili yazımı sayesinde ülkemizin duayen isimleri tarafından yıllarca oynanmış ve alkış almış bir oyundur. İzleyenlerin beğenisini toplayan oyun kahkahalarla bolca alkış alarak sonlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Serik Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)