Şehit Mehmet Cücük Sabah Bültenleri

Okulumuzda her sabah öğretmen ve öğrencileri bilgilendirmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla o gün hakkında genel bilgilendirme, yaklaşan etkinlikler veya yarışmalar, ödül alan öğrenciler ve genel kültür alanlarında bilgilendirme yapılmaktadır. Projemiz BİGEP 1.4 Md 11, 2.2 Md 1, 2.2 Md 8 ve 2.3 Md5'e uyumludur. Bu proje kapsamında sabah bültenlerini okuması için seçilen öğrenciden; okumasının akıcı ve anlaşılır olması, verilen metne kendi duygu ve düşünceleri katabilmesi ve verilen göreve kendini verebilmesi beklenir. Bu nedenle öğrencilerin kendini geliştirmeleri için büyük bir motivasyon kaynağı olması planlanmaktadır. İlk ders saatinde yapılan bu uygulama öğretmenlerin ders defterini doldururken oluşan zaman kaybını faydalı ve etkili bir şekilde doldurmayı da amaçlamaktadır.

1. Aşama: Okulun zil sistemi yeniden düzenlenerek okulun dış kısmında kalan hoparlörleri açıp kapatmaya yarayan bir düğme eklendi. Zil sistemine mikrofon eklendi ve anons melodisi hazırlandı.

2. Aşama: Sabah bültenlerini hazırlaması okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Kübra Yılmaz görevlendirildi. Sabah bültenlerinde hava durumu, önemli olaylar, günün anlam ve önemi, belirli gün ve haftalar gibi genel kültür konuları hazırlanır.

 

3. Aşama: Her sabah öğrencilerimizden okuması akıcı olan bir öğrenci seçilerek sabah bültenlerini sunması için görevlendirildi. Öğrenciler seslerini bütün okula duyurabilmek için daha akıcı okumaya gayret eder.

4. Aşama: Sabah ilk ders saatinin başında seçilen öğrenci sabah bültenlerini diğer sınıf arkadaşlarına aktarır. Sabah bültenlerinin süresi en fazla 5dk sürmektedir. Bu süre içerisinde öğretmen derse hazırlıklarını tamamlar.

 Proje Çıktıları:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Akçakale Şehit Er Mehmet Cücük Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)