Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Expo 2016 Antalya Gezisinde

Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, Dünya Sergisi anlamına gelen bu yıl çiçek ve çocuk teması ile düzenlenen EXPO 2016 Antalya sergi alanına 105 öğrenciyle okul gezisi düzenledi.

     Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, Dünya Sergisi anlamına gelen bu yıl çiçek ve çocuk teması ile düzenlenen EXPO 2016 Antalya sergi alanına 105 öğrenciyle okul gezisi düzenledi.

      Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, idareci ve öğretmenleri eşliğinde EXPO 2016 gezisinde öğrenciler birçok ülke kültürüne ait bahçe düzenlemelerine yakından şahit oldu. Birbirinden güzel bahçe süslemeleri, değişik tarzda bitkiler, ağaçlar büyük ilgi gördü. Fuarda öğrenciler Bilim Teknoloji Müzesini gezerek etkinliklerine katılırken, Astronomi Salonu’nda Gökbilimin tarihsel gelişimini 3D olarak izlediler. Çocuk Oyun parklarında eğlenen öğreniciler, fuara katılan ülkelerin Botanik Bahçeleri’ni gezerek yemek kültürleri hakkında da gözlemlerde bulundular.

    Ayrıca teknoloji evleri ziyareti yapılarak günümüz teknolojilerine ait yenilikler yaşayarak görüldü. Sanal gerçeklik gözlükleri, üç boyutlu simülatörler, Restoranlar Sokağı, Ampitiyatro, Şakayık Terası,oyun parkları öğrencilerin çok ilgisini çekti. Gübre taş Biyo çeşitlilik müzesinde bitkinin oluşumu, ilk insanların yerleşik hayata geçişi ve ilkyazının nasıl bulunduğu, yazı örneklerinin anlatıldığı üç boyutlu slaytlar ile bilgilendirildi. EXPO Kulesine çıkarak sergi alanı çıplak gözle izleme fırsatını bulan öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdiler.

      Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mümine AYDIN  gezi sonrası ‘Yaptığımız her şeyin kökeninde eğitim bulunuyor, çocuklarımızı eğitirken onları eğlendirme konsepti olan gezilerimizle beraber sosyal gereksinimlerle tanışıp, takım çalışmasını ve birbirlerine saygı duymayı öğreniyorlar ’dedi. Geziye katılan öğrenciler, “bu tip fuar ve etkinliklerle ülkemizi hatta dünya kültürlerini tanıma fırsatı bulduklarını bu tür gezilerin devam etmesini istediler.”

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Serik Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)