“şewÊ MÊslo” Yoğun İlgili Gördü

Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu Masal Gecesi (Şewê Mêslo) etkinliği yoğun ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na “Kültürel Miras” projesi dalında Zazaca Masal Keku (Pepuk) Kuşu hikâyesi ile Türkiye ikincisi olan Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, Masal Gecesi (Şewê Mêslo) etkinliği düzenledi.

Yıl boyunca yeni masallar üzerine çalışan öğrencileri edebiyat öğretmeni Songül Arıkız öncülüğünde okul bahçesinde düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Şewê Mêslo gecesinde asırlık Zazaca hikâyeler erbane eşliğinde anlatıldı.

Geceyle ilgili konuşan Edebiyat Öğretmeni Songül Arıkız, öğrencileriyle geçen yılda böyle bir etkinlik düzenlediklerini anımsattı.

Zazaca Masal Keku (Pepuk) Kuşu hikâyesinin TÜBİTAK Kültürel Miras dalında ödül aldığını hatırlatan Arıkız, hem yurtdışındaki hem de Türkiye’deki Zazaların bu hikayeyi sahiplendiğini aktararak, bu durumdan dolayı tebrik mesajları aldıklarını söyledi.

Yapmış oldukları çalışmayı herkese duyurabilmenin memnuniyetini yaşadıklarını ifade eden Arıkız, “İnsanlarımız diline hasret. Hikaye olur, şarkı olur Zazaca’yı duymak istiyor. Bu yüzden insanlarımız rağbet gösteriyor. Bizde bu durumdan memnunuz. Masallarımızı internet sitelerinde yayınlayacağız” dedi.

Gençlerin Zazaca’yı öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Arıkız, her mecrada Zazaca konuşulması istediklerini kaydederek, bundan sonrada çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Bingöl Merkez Mevlana Kız Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)