Sıfır Atık Kütüphanemiz Aktif Olarak Kullanılmakta ve Kütüphanedeki Kaynak Sayısının Artırılması Çalışmalarımız Devam Etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Yeşilli Halk Eğitimi Merkezi Kütüphanesi, atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kütüphanemizde Sayın Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri beraber harmanlanarak oluşturuldu.

Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimiz tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.  Kullanılmayan tahtalar, kumaşlar, kasalar, kutular, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesi kapsamında öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimiz tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, yer minderi olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi.

Kütüphanemizde her gün 1 saat kitap okuma saati düzenlenerek kursiyerlerimizde kitap okuma kültürünün gelişmesi sağlanmaktadır. Tüm ilçe halkımızı kitap okuma saatinde kütüphanemize bekliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Yeşilli Yeşilli Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)