"Sıfır Atık Kütüphanesi " Açılıyor

MEB Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlüğünün toplumda Sıfır Atık kültürünün geliştirilmesi amacıyla Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile yürüttüğü proje kapsamında Gökçebey Halk Eğitimi Merkezinde sıfır atıklarlarla salonda bir kütüphane oluşturuldu.

Tamamı kullanılmayan malzemelere yeniden hayat verildi, hem de kütüphaneyi salonda yaparak binanın fiziki mekanlarının en iyi şekilde kullanılması sağlandı. Daha da önemlisi merkezimize gelen herkesin kitapları görmesi, cafe görünümlü oturma düzeniyle insanların rahat bir ortamda oturarak kitap okuması,bel ki çayını,kahvesini içebilmesi hedeflendi.

KÜTÜPHANE " KULLANILARAK DEĞERLENMİŞ KİTAPLAR" LA ZENGİNLEŞTİRİLECEK  

Sıfır Atık malzemelerden oluşturulan kütüphanenin raflarını "Sıfır Kitap" değil, okunarak değerlenmiş, artık bir kenara konmuş,tekrar okunmayı bekleyen "Sıfır Atık Kitaplar" ile süsleyeceğiz.  

28 MART - 3 NİSAN KÜTÜPHANE HAFTASI

Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Pazar gününe kadar Kütüphane haftası olarak kutlanır. Haftanın amacı, kutüphaneleri geliştirmek,vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.   Gökçebey,de Pazartesi gününden itibaren kitap bağış kampanyası başlatıyoruz.Öncelikle kendi personel ve usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizin bağışları bizim için çok anlamlıdır.Bir taraftan kampanyayı her kesimden bütün halkımıza yaygınlaştıracağız. Bağışçılarımız uygun gördükleri en az bir kitabını , kitabın içine isimlerini ve tarih yazarak müdürlüğümüze gelerek, ya da göndererek ulaştırabileceklerdir. Hafta içinde de uygun görülen bir zamanda açılışı gerçekleştireceğiz. Kitap bağışı yapacak olan vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyor , herkesi kitap okumaya davet ediyoruz.

İletişim ; 0 372 512 19 94  

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)