Şiir ve Münazara Etkinliği Gerçekleştirdik

Aralık-Ocak ayı KTS faaliyetleri gereği öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere program gerçekleştirdik

Program da okulumuz ortaokul kademesi ve lise kademesinin ortaklaşa yaptığı etkinliğe Gürün Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okulumuz öğretmen ve öğrencileri katıldı. Program Kur'an Okuma ile açılıp ilahiler,  şiiirler ve öğrencilerimizin okuduğu Lev Tolstoy'un "İnsan Ne İle Yaşar" adlı kitabının  münazarası yapıldı. Öğrenciler tarafından iki  grup(Maddiyat, Maneviyat)  oluşturularak yapılan münazarada, öğrenciler düşünceleri üzerinde istişare yaptılar. Münazaranın kazananı tezlerini daha iyi savunup, karşı tarafın tezlerini çürüten Maddiyat grubunun üstünlüğüyle tamamlandı.

Münazara sonunda Kaymakamımız açıklamalarda bulundu. Diğer okullarımızda da bu tür "Kitap Okuma Etkinlikleri"nin devam edeceğini söyleyen Sayın Kaymakamımız,  programın hazırlayan öğrenmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gürün İsmet Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)